Holdysz Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Postać nie chce się ruszać!!! Mam taką sytuacje kolo mi spada z nieba w połowie lotu zmienia swój spirit i uderza o wierzowiec nierusza się gdy naciskam strzałke (dowolną) zmienia swuj spirit w lewo czy tam w prawo i tak jakby wbija się w wierzowiec i nie może się ruszyć a on powienien swobodnie po nim chodzić.Podajcie jakiś kod czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 eee może jaśniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holdysz Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Eh jaśniej już się nie da. Nagrałem filmik efekt jest na końcu :( http://w910.wrzuta.pl/film/8glJdQpUUO4/100009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Czy stosujesz gravitację? Jeśli tak to gdy spada zbyt z wysoka to może się zablokować w klocku na który spadł :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holdysz Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Gravitacje stosuje aha to to lepiej zrobię żeby wogule nie spadał.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Moim zdaniem to jest tak, że to spada i jest dokładnie na wierzowcu. A potem jak zmienia sprite to ten sprite jest wyższy i dlatego się blokuje :P Spróbuj: GML while(!place_free(x,y)) y-=1; w EndStep :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Poprostu ma źle ustawione orginy spritów;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Skorzystaj z maski i cały problem zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holdysz Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Ok zamykam temat najbardziej pomugł mi ZyperPL po prostu poprzestawiałem co nieco w roomie i zrobiłem tak aby zmiana spirita następowała szybciej za nim dotknie wieżowca :D i już chodzi jak trzea..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi