Mustang01 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Pierwsze pytanie. Mam zrobione tak ze kulka ja na nią na klikne i wyznacze lewym przyciskiem myszy pozycje to kulka tam powedruje wedruje . Jak zrobic bo jak mam przeszkody i zeby jak naklikne na miejsce gdzie ma stanac piłka to zeby omineła te przeszkody kulka i poszła tam gdzie mam jej wysznaczone miejsce a jak jest z wszystkih stron zablokowana przeszkodami to ona sie z miejsca nie rusza . I jak to zrobic ????? prosze o szybkie odpowiedzi . Z GÓRY Dzieki. Jeszcze raz walniesz tyle pytajników i wykrzykników, to cię uduszę skarpetą! I staraj sie nazywać tematy inaczej niż "Pytanie". Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Musiałbyś mieć zarejestrowanego gma wiem bo widziałem na przykładzie. EDIT Czemu nikt (z wyjątkiem paru osób ) nie potrafi poprawnie napisać mojego nicka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Uzyj funkcji mp_potential_step, ale musisz miec zarejestrowanego gma, tak jak napisal kamilus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustang01 Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Mam zarejstrowanego gm mam wersje 6.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Oj tam zarejestrowany. A Choosen zrobił takie coś w wersji niezarejestrowanej, i co? :-) Przecież to zwykły skrypt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustang01 Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Hanjuso czy bys mi mugł napisac przykład lub napisać wiecej na ten temat na forum jak to zrobic bo ja dalej niewiem jak to zrobic. Jak ktoś wie to też moze tak zrobic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ja dam przykład napisany przez samego Marka Overmarsa dla GM 5.3 niezarejestrowanego (przykład w pierwotnej wersji był dla GM 4.3, ale przekonwertowałem go): https://gmclan.org/up24_10_potential_demo_5_3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustang01 Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ja dam przykład napisany przez samego Marka Overmarsa dla GM 5.3 niezarejestrowanego (przykład w pierwotnej wersji był dla GM 4.3, ale przekonwertowałem go): https://gmclan.org/up24_10_potential_demo_5_3.html To jeszcze nie to ja hciałem by obiekt odrazu znalazł się w kliknietym miejscu. Porsze kogoś o to by to zmienił bede bardzo wdzieczny. Dzieki BP Ultimate za przykład ale mi nie pasi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 To jeszcze nie to ja hciałem by obiekt odrazu znalazł się w kliknietym miejscu. Porsze kogoś o to by to zmienił bede bardzo wdzieczny. Dzieki BP Ultimate za przykład ale mi nie pasi. A jak sie podsunie pod nos to już pasi? :/ Poza tym zdecyduj się, napierw piszesz o poruszaniu się kulki, a potem o przeskakiwaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustang01 Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Żeby wam pokazać bardziej oco mi hodzi zrobiłem przykład omijania jaki hce przeszkód oto link prowadziacy do przykładu o jakie omijanie mi hodzi >> https://gmclan.org/uploader/865/pomocnik.gif <<. Legenda : Niebieska kulka w okuł niej jes czerwone coś przypominajacego kułeczko- to kulka która omija przeszkody Pozostałek kulki -to przeszkody Zielony kwadrat - to przykładowe miejsce gdzie ma zajać swoja pozycje kulka. Przypominam że ja juz zrobiłem tak aby kulka skacząc doszła na wyznaczona pozycje i potem zatrzymywała sie w tym wyznaczonym miejscu . Tylko nie umniem zrobic omijania tyh przeszkud . Prosze pomużcie mi bende bardzo ale bardzo bardzo bende wdzieczny !!! Z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustang01 Opublikowano 24 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Już wiem jak to zrobic . Znalazem przykład na gamemaker.nl . Podaje linka jak by ktos miał takie samo pytanie jak ja http://gamemaker.nl/games_edit6/demo61.zip przykład o nazwie regdemo61 room o nazwie room_motion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi