Makary155 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Jak zrobić w gmie odpowiednik funkcji explode w php? Dla tych co nie wiedzą: explode to taka funkcja która dzieli string na części ze względu na separator i zapisuje w tablicy, np. tablica=explode("|", "ala|ma|kota") da w wyniku tablica[0]=ala tablica[1]=ma tablica[2]=kota Najlepiej żeby to było w miare wydajnie bo będę używać tego często Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Można by użyć variable_local_array_set, żeby podobnie działało, ale niezbyt wydajne są te funkcje variable_*. https://forum.gmclan.org/index.php?s=&s...st&p=283108 (choć to może być nawet jeszcze mniej wydajne :P, ewentualnie połącz ten skrypt z variable_local_array_set) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Ok, dzięki, ale mam takie pytanie, czy jak dodaję wartości do tablicy np t[0]=bla i napiszę return t, to zwróci mi całą tablicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Nie, funkcje/skrypty w GMie nie zwracają tablic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Problem rozwiązany, użyłem ds_list. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi