Micanser Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Hajka, mam pytanko, jaki jest skrypt na to by sprite postaci się odwócił? Chodzi mi o efekt lustra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Nie jestem pewien ale: if mouse_x > x { image_xscale = 1; } else if mouse_x < x { image_xscale = -1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Chodzi mi o te że gdy nacisne np. LEWO to rysunek postaci się odwróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Jeżeli chodzi o obracanie w stylu GTA2 to na forum jest kilka przykładów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Event wciśnięcia strzałki w lewo: image_angle=180; Event wciśnięcia strzałki w prawo: image_angle=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Wiem jak zrobić obracanie jak w gta, chodzi mi o coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Niech ktoś pomoże pls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 No daj po prostu zmiane sprita niewiem jaki kod ale wystarczy zmienić rysunek myślałem że to wiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Oczywiście że wiem, aż tak głupi nie jestem. Jeśli będe miał ten skrypt będzie mi łatwiej zrobić to co chce, bo będzie mniej modeli i spritów (nie jestem pewien czy tak to się pisze). Daltego tak mi na nim zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Trzeba mieć osobnego sprite'a / klatke animacji. Można by jeszcze spróbować metodą nakładania tekstury na powierzchnię, a potem ją obrócić, ale szkoda zachodu. Możesz jeszcze skorzystać z mojego kursu o kodowaniu grafik. Tam przedstawiłem jak generować takie sprity w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Możesz podać link do kursu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Eh, następnym razem sam poszukaj: https://gmclan.org/index.php?czytajart=10 Przyjrzyj się funkcji, którą napisałem i opcji flip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 A nie prosciej, jak napisal Vianom, uzyc image_xscale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Nierozumiesz wtedy by gościu mu na głowie stanoł... EDIT Image_xscale to można by używać przy samochodzie czy samolocie a nie przy ludziach bo bedą na głowie stali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Stanal by na glowe gdyby bylo image_yscale ale jezeli uzyje image_xscale to otrzyma efekt taki, jaki chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Aaa, niezwróciłem uwagi, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi