Easeful Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Chciałbym zrobić sobie na jutro jakiś taki zestaw przenośny - głośniczki, wzmacniacz i bateria żeby zapuścić muze na boisku jak bede grać w nogę. Problem w tym że: - głośniki - mam ich setki - batera - od wyboru do koloru (zamierzam użyć kilku 9voltowych) - wzmacniacz... No właśnie. Niby wzmacniacz mam, ale wciągnąłem go z głośników które dostawały prąd przemienny (z gniazdka) do transformatora (który sie zjarał) który zamieniał na 12volt, i to gdzieś tam idzie w tym wzmacniaczu (ciężko określić, bo w jakiś niecny sposób kabelki zostały poodrywane z tego wzmacniacza) no i coś tam w nim zamieniało przemienny na stały. Mam fotki tego: Wątpie żebyście się pokapowali co tu jak zrobić przez to że nie ma dwóch czerwonych kabelków które bodajże szły od transformatora, ale jak już to może doradzilibyście jak z tych części zbudować prymityw? Bez regulacji głosu itp itd żeby tylko działało. Widziałem w necie schematy, ale nie kapuję ich. EDIT: AHA I JESZCZE WAŻNE: GDZIE W TYM SYFIE JEST TRANZYSTOR? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 elektroda.pl, my tu się elektroniką nie zajmujemy, oprócz GMTrackera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 GMtraker sie elektronika zajmuje... haushaus Nie potrafisz znalesc tranzystora po lutowaniach pod spodem? Mozliwe ze tez jest w cos wbudowany. Popatrz na te schematy i sprobuj polapac. Jak czegos nie wiesz poszukaj w gogle coto, a nie "Nie rozumiem o co tutaj chodzi wiec sie spytam innych." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Spróbuj wrzucić to do wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi