Lopez Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Witam! W swoim programie używam biblioteki WinAPI 2, do stworzenia (między innymi) zakładek. Mój problem polega na tym, że za zakładkami pojawia się czarne tło: Całość znajduje się w oknie gry a nie w oknie stworzonym przez tą bibliotekę. Tutaj kawałek kodu, odpowiedziany za zakładki: GML //---------------------------- WinAPI Tabs ----------------------------// GUI_Win_Tab = API_Tab_Create ( GUI_Win, 152, 0, 600 - 111, 480 - GUI_StatusSpace - 20, WS_CLIPSIBLINGS); API_Styling_UseGameWindow ( 1, 1 ); // I DON'T KNOW HOW TO USE THIS API_Styling_SetAutoTransparency ( 1 ); API_Window_Redraw ( GUI_Win ); GUI_Tab = API_Control_GetHandle ( GUI_Win_Tab ); API_Tab_InsertItem ( GUI_Win_Tab, 0, "Console" ); API_Tab_InsertItem ( GUI_Win_Tab, 1, "Administration" ); API_Control_SetAutoTab (0); GUI_Tab_Static = API_Static_Create ( GUI_Tab, 10, 30, 467, 396 ); API_Control_SetText ( GUI_Tab_Static, "Some text here" ); Jak mógłbym usunąć ten czarny kolor? Pozdrawiam EDIT: Poradziłem sobie. Wystarczyło w ustawieniach gry, zmienić wartość koloru na zewnątrz rooma na szary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 daj pod tabami biały duże pole static Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lopez Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Niestety, kiedy dam pod zakładki, dalej widać czarne pole. Doda, że kolor rooma jest ustawiony na szary, natomiast nie mam pojęcia skąd tutaj czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi