Micanser Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Hejka wszystkim! Chce zrobić gre skradanke, tutaj co udało mi się narazie zrobić http://rapidshare.de/files/20772747/11.exe.html (moja kolejna gra w widoku izometrycznym). Problem z tym że nie mam pomysłu na zrobienie wygodnego i łatwego do zrobienia sterowania, ale takiego by rysunek postaci zmieniał się w zależności w ktąrą stronę jest zwrócony. Oczywiście osoba która mi pomoże będzie w Twórcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 18 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Czy nikt nie ma lepszego pomysłu na sterowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Jeżeli już robisz ruch ośmiokierunkowy, to nie ma sensu takie przypisanie jak zrobiłeś, bo takie rozwiązanie jest dobre w przypadku ruchu czterokierunkowego w trybie izometrycznym. Na twoim miejscu zrobiłbym normalnie czyli strzałka w dół, to się idzie w dół. Jeśli chodzi o zmianę sprite'a, to nie rozumiem, sprawdzasz kierunek (nie klawisze) i dopasowujesz sprite'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 18 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Dzięki. Ale jaki jest skrpyt który sprawdza kierunek i szybkość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Skrypt? Heh... Jeżeli chcesz sprawdzić jaką szybkość ma dany objekt wystarczą speed i direction.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Daj ten przykład na Uploader w GMC... po z Rapid Share to jak krew z nosa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Gdybym mógł to bym dał, ale jedynie raz udało mi się tam wsadzić plik inny niż jpg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 No to spakuj ten plik i bedzie rar a jak bedzie rar to to zuploadujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 http://www.gmclan.org/up863.html pobierzcie plik INVISIBLE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi