Markar Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Tytuł: Gra wojenna(nazwa robocza) Gatunek: strategia, zręcznościowa(niewielki element tylko) Opis: Będzie to gra strategiczna czasu rzeczywistego, osadzona w XXII w. Przybyło niewiele wynalazków od czasów XXI w. Ale jednak to zawsze coś. Na ziemi panuje wojana domowa, wszystkie kraje przeciw wszystkim. Ziemia nie czerpie na tym korzyści, lecz inne cywilizacje tak, więc śpiesz się i pogódź wszystkie kraje, w kampani ziemskiej, aby potem zagrać w kampanię kosmiczną. W grzer pojawia się niewielki element zręcznościowy, a mianowicie będziemy mogli przytrzymać prawy przycisk myszy aby nasze jednostki ciągle podążały za myszką, w ten sposób możemy np. uratować śmigłowiec przed śmierciorzerczymi rakietami ziemia-powietrze. Co już mam: -Poruszanie jednostkami -Atak jednostek, -Niewidzialność jednostek, -Budowanie i operowanie na kopalni oraz fabryce. Autorzy: Programowanie: ja, Dacus(Cloak) Fabuła: ja Grafika: Judei, Wojo(tekstura trawy) Muzyka: na razie brak Testerzy: Adriann Screeny: 28.03.10: https://gmclan.org/up5695_6_Scr005.html https://gmclan.org/up5695_6_Scr004.html https://gmclan.org/up5695_6_Scr003.html 27.03.10: https://gmclan.org/up5695_6_Scr002.html https://gmclan.org/up5695_6_Scr001.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Hmm... Ciężko cokolwiek stwierdzić po paru czołgach na zielonym tle. Nie za wcześnie na zapowiedź? Nie sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Hmmm... W sumie to nie. Mam już poruszanie jednostek i atak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 "Już". Swoją drogą, ostatnio zauważyłem na forum ciekawy bajer - tag [center ] - pozwala on wyśrodkować tekst na ekranie, o tak: bum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Ja powiem tak,czekam na grę,dodaj więcej screenów bo to fajnie wygląda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Dawwids, ale z ciebie off toper.. ja to juz mam w swojej zbbebecodowanej zapowiedzi gry... gra nie zapowiada sie na razie ciekawie, co moze sie zmienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Dobrze, rozwinę "już" - poruszanie jednostek i atak to za mało aby dawać zapowiedź. Gdyby każdy wstawiał zapowiedź po zrobieniu takiego czegoś to zapowiedzi po tygodniu od napisania by były na 3 stronie. Kiedy demko :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Demko będzie za jakiś... Miesiąc... Półtorej... A coś wcześniejszego od demka to już niedługo. Kończę właśnie robić fabrykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Super się zapowiada będę w to grał a jak chcesz mogę ci zrobić teksturę trawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 hm zamiast tych kwadracików oznaczających chyba zaznaczone jednostki zrób kółka bo to źle mi wygląda. Gra bedzie miała charakter jakiejś kampanii czy tylko rozbudowa i nawalanka z innymi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Charakter kampani. Oprócz tego dodam taki tryb właśnie budowania i nawalanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Odnośnie propozycji Huntera zrób kółka w gimpie i rozmyj je na 3 lub 4 px będzie ładniej Edit: kółko rozmyte jest na głowie mojego avka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Nie będę dawał specjalnie grafiki do zaznaczenia jednostek, to by spowolniło trzoszkę grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Przybyło niewiele wynalazków od czasów XXI w. Zdziwiłbyś się ile rzeczy człowiek potrafi w sto lat wymyśleć Ale jednak to zawsze coś. No zawsze. :) Na ziemi panuje wojana domowa, wszystkie kraje przeciw wszystkim. Wojna domowa =/= wojna światowa. Chyba, że w myśl twierdzenia "Ziemia domem ludzi". Ziemia nie czerpie na tym korzyści, lecz inne cywilizacje tak, Ziemia jest cywilizacją? A więc pisząc o innych cywilizacjach miałeś na myśli np. planetę Mars? więc śpiesz się i pogódź wszystkie kraje, Pokój przyniesiemy na bagnetach w kampani ziemskiej, szalony przecinek aby potem zagrać w kampanię kosmiczną. Ale jeśli niewiele wynalazków doszło, jak się w kosmos przeniesiemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Zrobiłem nie tylko teksturę trawy ale też śniegu. Jak chcesz mogę ci coś więcej zrobić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 za wczesnie na zapowiedz, na screenach widze zielen i pare sprite'ow, mogles zrobic wiecej zanim je tu wstawiles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Czytanie niektórych opisów gier może naprawdę człowieka rozbawić. za wczesnie na zapowiedz, na screenach widze zielen i pare sprite'ow, mogles zrobic wiecej zanim je tu wstawiles Potwierdzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasor Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Ja tu nic nie widzę , po za kilkoma grafikami , co ma oznaczać to zielone tło? . Również sądzę iż za wcześnie na zapowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Narzekacie, narzekacie, więc macie: https://gmclan.org/up5695_6_Scr003.html Zaznaczona fabryka, zielony przycisk-rozbudowa, czerwony-zniszczenie. https://gmclan.org/up5695_6_Scr004.html Tutaj zaznaczona jednostka staje się niewidzialna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Bardzo fajne screeny. Gra pod tym względem teraz przypomina mi Original War więc super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Mnie się nie podoba. Grafiki do siebie kompletnie nie pasują. Parę pikseli na to coś z literką L, twój stary silniczek prostokątów na ramkę, bibuła (?) na trawę i coś na czołgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 To był silniczek wielokątów, nie prostokątów, i po co mam rysować po kolei 4 linie skoro mogę od razu prostokąt? Grafiki nie pasuja bo jedne robię sobie testowe inne robi Judei. O co chodzi z literką L? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Chodzi o te śmieszne kwadraty z odwróconym L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 To są fabryki. Nie umiem rysować, poczekam na Judei'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Grałem w pierwsze wersje i powiem że jest na co czekać,płynne ruchy wojsk,już widać że AI będzie na wysokim poziomie,więc do roboty chłopie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Zapomniałem odpowiedziec: Ale jeśli niewiele wynalazków doszło, jak się w kosmos przeniesiemy? Podczas wojny domowej na ziemi każdy kraj prowadził badania, ale my najwięcej, no i wynaleźliśmy to i owo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judei Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Judei'a nie ma. Całkowicie załamany nadchodzącym testem z matmy zaszył się w swoim ciemnym pokoju, zabił deskami wszystkie okna (Zabił, na śmierć.) i napędzany kebabem z sosem czosnkowym począł zgłębiać wiedzę na temat arcytrudnych tematów z dziedziny, jaką jest matematyka. A że dofinansowanie od rodziców skończyło się kilka dni temu, jest na kompletnym głodzie wszystkiego. Nie ma piwa, nie ma wina, nie ma tabaki, nie ma plastikowych sztućców, którymi tak fajnie się strzelało w kota. Koniec jest bliski. A teraz na poważnie. Z tego co ja wiem, a wiem niewiele, bo zostałem nabyty na murzyna całkiem przypadkiem i zwyczajnie dzielę się grafikami z mojego aktualnego projektu, to "przeciwnika" jeszcze nie ma. Więc jakim cudem możesz wnioskować, że AI będzie na wysokim poziomie? Hę? Medium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Medium? Zaraz wyskoczy ktoś z tekstem o poziomie trudności gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 @Judei: bo widział AI gracza(jak atakuje), zresztą na ziemi każda jednostka ma wyglądać tak samo, jak się kliknie spacje to ci koloruje jednostki na zielono(gracza) i na czerwono(wroga). EDIT: https://gmclan.org/up5695_6_Scr005.html Zaznaczona fabryka na 2-gim lvl'u(Zależnie od lvl'u można budować lepsze jednostki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Tak naprawdę to jestem medium-testerem! Ta gra będzie fajnaaa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi