dyzmek Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 jak zrobić np w grze przez internet ze dobiłem ten i ten lvl i postac wyglada tak a dobilem jeszcze inny to tak jak na tym obrazku i od razu prosze o pomoc w zrobieniu expa (doświadczenia) za potfory np zabije takiego to mam 1 % a zabije innego to mam 6 %. tu screen o co mi chodzi https://gmclan.org/up6167_7_PRZYKLAD.html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 zmenianie lvl GML [step] if level=1{image_index=lvel1}//jesli level pierwszy to masz sprite'a level pierwszy [create] level=1//poczatkowy level</span></span></span></span></span></span> E:dodawanie lvl GML [create] exp=twoj poczotkowy exp [step] if exp>99//jesli exp jest wiekszy niz 99 level+=1//to dodaje level</span></span></span></span></span> zabijanie potworkow GML [np. colizja z pociskiem] instance_destroy();//nie ma potworka o_hero.exp+=10//dodaje do zmiennej exp w objekcie bohatera 10 expa</span></span></span></span> E:zabijanie potworkow wklej do objektu potwora a reszte do o_hero (object herosa) E(jeszcze raz): multiplayer: https://gmclan.org/index.php?plik=134 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Nie image tylko sprite_index, image_index to nr klatki w animacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 ja uzywalem zawsze sprite_index ale to pewnie dla tego, ze nie czesto uzywalem animacji XD E:(i dzialalo!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi