Gość Kamilosek Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Siemka, robie gre rpg jednak mi nie wchodi . Łącze przykłady silniki i zawsze jakiś kod komplikuje ZAWSZE. I z tąd nasuwa się moje pytanie ,, Ma ktoś projekt rpg lub mmorpg ktory mogby tu zamieścić,, Bardzo prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Tak nawiasem pytając: Co Ci nie 'wchodzi' ? A projekt mam, już całkiem rozbudowany, robię teraz całą masę itemów, wrogów, i jeszcze poprawiam hud, system walki i parę innych rzeczy, może chcesz open sourca, nad którym pracuję (ciężko) już parę miesięcy ? Albo zapytaj Gnyska i Borka, może wrzucą Almorę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Racja, jest. to juz 3 tematj. Nikt nie mógłby. 3 błędy ortograficzne, = 1 warn (want) unikaj ',,' i to często unikaj... Siemka, a jak jest 6 błędów? 'ehe' masz przykłady w przykładach Almorę jako przykład?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Almorę jako przykład?! To taka ironia, wiadome, oni nie dadzą, ja też nie dam i to za żadne skarby, a nawet gdybym mu dał, to nie zrozumiałby ani linijki mojego kodu, bo jak wiemy on tylko potrafi sklejać i nic biedakowi nie wychodzi z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Zeby "laczyc" przyklady, silniki trzeba to tez umiec robic. Wychodzi na to ze jeszcze za malo umiesz. Zacznij robic takie cos od podstaw, jakiegos bohatera, fajne poruszanie, potem pasek hp, moze powoli jakas prosta walke czy przeciwnikow. Jesli zrobisz to sam to sie nauczysz! A jak to zrobic jest na forum, wystarczy poszukac. Pasek hp chyba nawet w FAQ jest :P To nie jest takie hip hop ze posklejasz kawalki kodu i bedzie dzialac. Jak to powiedzial kiedys (madrze) gnysek: W 5 minut to nawet kupy spokojnie nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Sprawdź miniRPG na forum. Gierka wraz z kodem źródłowym, możesz sobie podejrzeć pewne rozwiązania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Sprawdź miniRPG na forum. Gierka wraz z kodem źródłowym, możesz sobie podejrzeć pewne rozwiązania smile.gif Niestety tylko pewne, bo większości kodu do doskonałości brakuje ;] ale do nauki może być o ile złych nawyków nie pozostawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Jaka masz wersje gm? Bo mam stary projekt ktory robilem jak sie uczylem. Mi nie jest juz potrzebny ale jest tam pare skilli, 2 przykladowe moby, zakladanie itemow, combat log ekwipunek jako taki. Grafika jest tam byle jaka, zeby byla ogolnie nie jest jakos zaawansowany na poczatek mysle ze nie jest najgorszy. Napisz jaka masz wersje gm bo moge ci dac *.gmk albo *.gm6 ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilosek Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 wielkie dzienki wszytko sie przyda mam gm6 pro i 8 daj gm6 jak mozes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 https://gmclan.org/uploader/4751/rev41_4.gm6 Uprzedzam, kod jest zagmatwany xD E: W tej wersji pod gm6 menu jest zwalone ;/ pod gm8 mialem dzialajace ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilosek Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Spoko, i tak bardzo dzienkuje że mi to pokazałeś . ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Ale jak już dał ci swój silnik to go wykorzystaj jak możesz żeby nie było czegoś takiego jak "słomiany zapłon" (Ja nic nie sugeruję ;p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi