mateusz00 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Mam problem. Ponieważ jak dam event mouse -> no button -> change sprite na inny. Jak mi się już zmieni na inny to wtedy nie wiem jak zrobić, że gdy kursor myszki nie będzie na obiekcie, to żeby z powrotem zmienia się na obiekt jeden 1. Proszę o pomoc :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Jest tam opcja mouse leave :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 ale musisz dac pierw mouse enter, nie wiem jak to tobie dziala no button. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Proszę: GML (w step obj) if (distance_to_point(mouse_x,mouse_y)<1) { sprite_index=spr z myszka; } else { sprite_index=spr bez myszki; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Jeżeli origin sprite'a jest wycentrowany GML if(mouse_x>x-sprite_width/2&&mouse_x<x+sprite_width/2&&mouse_y>y-sprite_height/2&&mouse_y>y+sprite_height/2)//sprawdz czy myszka najechala na obiekt //kod zmieny obiektu else //kod powrocenia do poprzedniego obiektu</span> gdy origin jest (0,0) GML if(mouse_x>x&&mouse_x<x+sprite_width&&mouse_y>y&&mouse_y>y+sprite_height)//sprawdz czy myszka najechala na obiekt //kod zmieny obiektu else //kod powrocenia do poprzedniego obiektu</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 candy po co się tak bawić, skoro są od tego odpowiednie eventy mouse enter i mouse leave?;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi