Moe Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Tytuł: Doktorek v.1.0 Gatunek: Program do obsługi pacjentów Opis: Jest to mój pierwszy program z baza danych w Pascalu, więc proszę o wyrozumiałość. Jest to prosty program do obsługi pacjentów. Wpisuje się tam imię pacjenta jego dane, chorobę itd. Do napisania tego programu zainspirowała mnie wizyta u stomatologa :] Aha, i powiedzcie, czy warto udoskonalać ten program. Btw. Pracę na MasoXOS trwają na bieżąco, demko coraz bliżej. Download: https://gmclan.org/up4523_4_Doktorek_v_1_0.html Rozmiar pliku: 10 KB Autorzy: Programowanie: Mikołaj Pawlak [studio MICOM] Fabuła: Mikołaj Pawlak [studio MICOM] Grafika:Mikołaj Pawlak [studio MICOM] Muzyka: Mikołaj Pawlak [studio MICOM] Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 "Aha, i powiedzcie, czy warto udoskonalać ten program. " - pytanie czy przyda się taki program Lekarzom ?? A to pytanie chyba do nich :) Szata graficzna uboga. Obsługa programu jest intuicyjna, a to wielki plus. Myślę jednak że ten program kariery niestety nie zrobi, z pewnością w takiej postaci jaką można zobaczyć dziś. Dobrze że kombinujesz i piszesz programy, dlatego dla zachęty dam 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 7 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Gdybyś nie opuścił forum drogi Maxiusie, powiedziałbym że lepiej zrobić sobie parę tabelek w excelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Fajny Program, sądze że lekarze mają lepsze, ale ten moze sie im przyda. Tak na serio :D dodaj kilka innych funkcji (pól) do wpisania. można by było zamiast [1...5] wyrazy np newpacient - ale nie wiem... może i tamto dobre... :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Jeśli pisałeś to po to, aby się podszkolić (a rozumiem że tak, bo nikt z tego korzystać nie będzie, a "sławy" też przez to raczej nie zgarniesz :) ), to trzeba to było zostawić dla siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 A powiedzcie, co można by było dodać w następnych wersjach. Obecnie przerzuciłem się na programy użytkowe ( takie jak ten ) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Interfejs, możliwość definiowania własnych pół, sortowania po nich, jakieś sensowne przedstawianie tego jako np. tabeli, wyszukiwanie nie tylko po id, przemieszczanie, itepe, itede. Aż wyjdzie z tego taki niedorobiony Access/Excel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 no i jeżeli ma być dla ,np. dentystów to żeby mogli sobie na obrazek kliknąć i w łatwy sposób pozaznaczać który ząb chory i na co (oczywiście plus kolorki i legenda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Chodzi np: wypisane wszystkie zęby i wyleczone na zielono a chore na czerwono? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 no nie tylko, bo inaczej oznaczysz że jest kamień, inaczej że dziura itd.. trochę pomyśl :) Jak robisz program pod jakąś grupę zawodową to czasem z jakimś z tej grupy przedstawicielem warto jest pogadać..... Edit 1. Z zasady takie programy powinny ułatwiać życie a nie utrudniać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Z tego co wiem, to niektórzy lekarza wolą wersje tekstową takiej aplikacji. A chyba przyznasz, że w medycynie, gdy jest dużo pacjentów liczy się czas, i prostota obsługi programu. A chyba widać, że obsługa jest dziecinna. Zmiany : dodałem pole "PESEL". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Nic ciekawego. Jeden dzień roboty :) Nie oceniam bo nie ma co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 ja myślę że jest to fajne :) szczegulnie mój kolega lubi się czymś takim bawićw lekarza alergologa więc ma zajęcie 5/5 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Powinieneś zamienić numer wpisu na podanie np imienia i nazwiska. Lub samego nazwiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi