edzio20 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Witam mam pytanie czy wiecie w jaki sposób można zrobić takie coś: chodzi mi o te zgięcie. Jeśli wiecie mniej więcej jak to zrobić to napiszcie mi :D Jeśli chcecie lepiej to zobaczyć to tu macie filmik: Filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Chodzi Ci o podnoszenie się tego czegoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Wydaje mi się, że chodzi o to, żeby tileset kwadratowy (czytaj o klocach typu 16x16, 32x32) w danym miejscu wykrzywić tak jak na rysunku :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio20 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 o to chodzi: Assassin można jaśniej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Ale o co chodzi? Co to w ogóle jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Ma klocek taki normalny i chce zrobic taki wykrzywiony. Co wy tak ciężko kapujecie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio20 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 @Markar bardzo dobrze wytłumaczenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Pobawić się image_angle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 @UP: Brawo. Musisz pobawić się teksturowanymi primitive'ami. Na pewno zanim osiągniesz zadowalający Cię efekt chwila minie, ale na pewno dla wymarzonego efektu zaryzykujesz :) GML sprite_get_texture( sprite, subimage ); draw_set_color( c_white ); draw_primitive_begin_texture( rodzaj, id tekstury ); draw_vertex_texture( x, y, x_tekstury, y_tekstury ); draw_primitive_end(); 5 powyższych funkcji Ci się do tego przyda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 I jeszcze jedno: tekstura powinna być kwadratem, którego bok jest równy potędze liczby 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi