Jaklub Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 dziwny błąd 39dll zmusił mnie do przepisania mojej gry pod winsocka. mam już działające hostowanie, dołączanie, odłączanie. teraz przyszedł czas na przesyłanie wiadomości. przesłana wiadomość jest odebrana poprawnie (sprawdziłem to), ale mam problem z odczytaniem jej z bufora. sscanf(netbuffer,"%d-",&p); switch(p) { case 1: sscanf(netbuffer,"%d-",&o); for(t=0; t<o; t++) { sscanf(netbuffer,"%c",&othernicknames[i][t]); } playerexists[i]=2; break; } po tym kodzie char "othernicknames" ma wartość 1 - czyli taką, jak początek chara netbuffer (z którego odczytuję wiadomość za pomocą sscanf). no i tu moje pytanie: czy można coś zrobić, aby sscanf nie czytał wiadomości za każdym razem od początku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 netbuffer+x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 dzięki. działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi