4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Tytuł: BoB adventure Gatunek: Platformówka Opis: W grze BoB adventure przyjdzie nam grać przeciętnym, szarym obywatelem imieniem Bob. Pracuje on w fabryce mydła i gdy się jeszcze raz spóźni wyleją go. Po drodze, na wszelki wypadek trzeba zbierać monety (nigdy nic nie wiadomo) oraz unikać złych nietoperzo-mucho-ptaków. W wersji początkowej miał on się nazywać One Button BoB, gdyż tylko się klika LMP. Download: Tutaj :> Rozmiar pliku: 1034KB Autorzy: Programowanie: Marcin 'Fortek' Fortuniak Fabuła: Marcin 'Fortek' Fortuniak Grafika: Marcin 'Fortek' Fortuniak Muzyka: W wersji demonstracyjnej brak. Screeny: #1 #2 #3 #4 #5 EDIT: Szanowny Pan Grabarz wykrył buga. W 2 lvlu po kolizji z pagórkiem nie można skakać. Ave grabarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 EDIT: Szanowny Pan Grabarz wykrył buga. W 2 lvlu po kolizji z pagórkiem nie można skakać. Ave grabarz. Umrzesz jutro :< Co do gry: Grafika: 4/5 (spodobała mi się ^^) Gameplay: 3/5 (ale tylko dlatego, że praktycznie nijaki poziom trudności, mam nadzieję, że poprawisz) 3,5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Programowanie: Marcin 'Fortek' Fortuniak Fabuła: Marcin 'Fortek' Fortuniak Grafika: Marcin 'Fortek' Fortuniak Muzyka: W wersji demonstracyjnej brak. imię i nazwisko, i czujesz się poważnym indie developerem dobra ściągnąłem, koleś zacina się gdy dotknie bloka, nic nie można zrobić (pomaga tylko wyłączenie gry) w ogóle to wtf? włączam grę, nie wiem co robić, czym się steruję itp gra słaba, ma potencjał ale niewykorzystany 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Gra byłaby podobna do nikasowych i tylko grywalność BoBa (Boba? BoBA?) ratuje ją od tego porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 dobra ściągnąłem, koleś zacina się gdy dotknie bloka, nic nie można zrobić (pomaga tylko wyłączenie gry) EDIT: Szanowny Pan Grabarz wykrył buga. W 2 lvlu po kolizji z pagórkiem nie można skakać. Ave grabarz. -- włączam grę, nie wiem co robić, czym się steruję itp W wersji początkowej miał on się nazywać One Button BoB, gdyż tylko się klika LMP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Taka sobie fabuła gra się jednym guzikiem i w ogóle grafika cienka te potwory też dziwne, mógłbyś bardziej urozmaicić tę grę dodając jakieś drzewka w tle czy cuś Grafika 1/5 Pomysł 1/5 Grywalność 1/5 Ogólnie 3/15 = 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Sama koncepcja była żeby się grało jednym guzikiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 W wersji początkowej miał on się nazywać One Button BoB, gdyż tylko się klika LMP. tak, ale wyobraź sobie, że ktoś ściąga to z innej strony albo nie czyta tematu (jak ja, bo mu się np. nie chce) powinien być jakiś plik readme albo w menu sterowanie btw Gra byłaby podobna do nikasowych i tylko grywalność BoBa (Boba? BoBA?) ratuje ją od tego porównania. cieszmy się i radujmy! dobrze, że przynajmniej gry stasia są dobre, w końcu ktoś musi ratować sytuację jaka panuje na rnku gier indie! nie karmić trolla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 A no widzisz, lektur sie nie czytalo i takie konsekwencje. Potem to juz nawet grac nie idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Ściągam dema gier nie czytając tematu i lubię mieszać je z błotem chociaż moja niewiedza krzywdzi autora. Poza tym znam wiele zagranicznych pojęć i jestem bywalcem wielu stron z indie games skąd zwykłem brać pomysły. A Ty Fourtek rób dalej tą grę i nie zrażaj się opiniami innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Ho, ho, zalatuje stylem Stasia(chodzi o grafikę), ale w ogóle nie jest źle, przydały by się jakieś urozmaicenia, bonusy, żeby gracz coraz szybciej biegał. 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Mi się podobało. Szkoda tylko, że zawsze spóźniam się do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Jeśli chodzi o Nikasa, to nie przejmuj się nim 4tk. On już taki jest, sam pamiętam jakie kiedyś gry tworzył i sam był mieszany z błotem więc wiesz ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 :) poza tym nie powiedziałem, żeby jej nie robił, tylko gra po prostu nie jest teraz fajna :) ma potencjał, ale niewykorzystany i tyle jest kilka fajnych gier tego typu, więc mógłbyś się im przyjrzeć a, jeszcze wkurzała mnie ta wiadomość po przejściu lvla Jestem staś i moje gry są najfajniejsze, choć chyba nie bardzo, gdyż wstydzę się pokazać coś innego oprócz screenów. W wolnym czasie lubię także mieszać z błotem innych użytkowników różnymi inteligentnymi tekstami, lub opisywać je w formie cytatu - A Ty Fourtek rób dalej tą grę i nie zrażaj się opiniami innych. przecież dał to na forum, do oceny więc mogę napisać co sądzę o owej grze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Jestem staś i moje gry są najfajniejsze Hihi, nie. Przeczytaj jeszcze raz mój post. I pomyśl zanim zaczniesz pisać wyczerpującą odpowiedź. Co do tematu to dojście do fabryki powinno być tylko malutkim fragmentem gry. Kolejne poziomy mogłyby się rozgrywać w samym budynku, podziemiach jakiś, mieście czy czymś. Rozbuduj fabułę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 kurde, gdybym tylko pamiętał jaki to temat, nie byłbym taki gołosłowny :{ btw. Jeśli chodzi o Nikasa, to nie przejmuj się nim 4tk. On już taki jest, sam pamiętam jakie kiedyś gry tworzył i sam był mieszany z błotem więc wiesz smile2.gif. a co to ma do rzeczy? i to nie znaczy, że inni również mogą robić Crazy Labiryntsy czy tam Imo Rampage, tylko od razu coś ambitniejszego. Nie twierdzę, że ten projekt nie jest ambitny, gdyż mógłby być bardzo ciekawy ale po prostu został zbyt wcześnie wstawiony na gmclan. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Bassmasterze(masterko?), myślałem właśnie o stasiu jak robiłem grafikę :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Oj bo się rumienię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 I prawidłowo, tyle sie naszukałem twojej foty żeby na jej podstawie zrobić BoBa że ho ho... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Szkoda, że zmarnowałeś tyle czasu bo od dawna mam cztery kominy, nie dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Jak na razie nie za ciekawe ;p Gra ogranicza się do jednego przycisku. Mam nadzieję, że w kolejnej wersji lub w pełnej coś rozwiniesz. 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Egze, taki był początkowy koncept gry ; ) Spacebar Mania tez byś ocenił na 2 bo tylko używa spacji? Nie wiem czemu taki styl jest nazywany stylem Stanisława, gdyż to Japek korzysta ze stylu starych gierek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Fcuk, takie fajne, a takie krótkie... :< Grafika retro podnosi moją ocenę, no niestety brakuje muzyki. A to że jeden przycisk przecież nie przeszkadza lolo. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 -Chcecie adrenaliny?! -Chcemy! -Chcecie narkotyków?! -Chcemy! -A wersje 1.1 z narkotykami do sprzedania za 100 golda chcecie?! -... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 @Poxi: Tyle, że spacebar mania ma sens. A ta gra niestety nie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Ściągam dema gier nie czytając tematu i lubię mieszać je z błotem chociaż moja niewiedza krzywdzi autora. Poza tym znam wiele zagranicznych pojęć i jestem bywalcem wielu stron z indie games skąd zwykłem brać pomysły. A Ty Fourtek rób dalej tą grę i nie zrażaj się opiniami innych. Mama zawsze mówiła, żebym nie wypowiadał się za innych, a ja chcę być bad boyem i wypowiadam się za innych. Ponadto ułomność moich gier usprawiedliwiam niewiedzą innej osoby, a bogate słownictwo i inne mądrości nadinterpretacją autora. No i mam poczucie humoru gorsze niż zamrożony banan w polewie marchewkowej. To wyjaśnia, dlaczego jestem poważnie niepoważny. Hmm, może to być nawet grywalne, może mało oryginalne, ale taka grafika wyjątkowo tu pasuje. Heh, myślałem, że będzie gorzej. Nie podoba mi się animacja poruszania się, poza tym jest naprawdę ok. Tytuł odrzuca, właśnie nie tyle "BoB", co człon "adventure". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 A ja właśnie innego pomysłu na animacje nóg nie mam :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 niegrywalne toto i brzydkie. do tego wolne, przydałaby się jakieś szybsze tempo i więcej przeszkód. pomysł już nie jest oryginalny, ale można go jakoś rozwinąć. daję 5/10 -> 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 nie oryginalny? Podaj chociaż 2 gry o takim samym stylu (znaczy jeden przycisk), bo ja sie z takowymi nie spotkałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 @Up: Chyba nie rozumiemy słowa Oryginalność :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi