zelman Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 W jakim formacie zapisać mały obrazek, żeby nie stracić na jakości? W jpg obraz był rozmyty, a w gif'ie cały się zwalił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 W png najlepiej (tzw bezstratna kompresja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Miałeś jeszcze tylko .bmp i .png do wyboru. Pamiętaj, że nie będziesz mógł na nas liczyć w każdej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Pamiętam, ale spytać nie zaszkodzi. Taki problem, że najpierw zapisałem w jpg, potem w gif i po gif'ie pojawiły sie takie białe kropki, co zepsuło cały obrazek i nie mogłem już sprawdzać kolejnych formatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Jeśli masz nie więcej niż 256 kolorów, gif nie będzie tracił jakości. Chyba że używasz painta - ten zaskakująco dobrze maksymalizuje stratę jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Hmm... obecnie używam painta. A jaki program polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Chociażby paint.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 A... tak się składa, że mam :) tylko mi nie działczy (Vista :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 12 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 GIMP 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Hmm... gimp'em próbowałem (2.4 chyba), ale (Albo jestem ślepy, albo NAPRAWDĘ gimp jest 'dziwny') nie znalazłem linii prostej... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 SHIFT naciśnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Aaa... To takie sprytne! Dzięki! Nigdy bym nie wpadł na to! (wiem, że w paincie linia + shift = linia prosta, ale żeby rysować linię w ten sposób... DZIĘKI!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi