klech Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Tytuł: First Blood Gatunek: Platform Shooter Opis:Będziemy mieli do wyboru kilka trybów min.: -Defense wersja dla hardcore ogólna masakra xD -Przez neta(zastanowię się) -War-co jakiś czas z nieba spadają bonusy nasi pomocnicy i wrogowie.Zwycięstwo gwarantować będzie odebranie gwiazdy przeciwnikowi(albo on nam naszą) -Base collection-Cztery osobne wysokości na każdej toczy się odzdzielna bitwa(na każdej jak w trybie war).Można będzie się teleportować. Sterowanie: -Strzałki chodzeni i strzałka w dół-skrycie się; -Myszka: a)LPM-strzał b)ruch myszką-celowanie Ctrl-screenshot Autorzy: Programowanie: Ja Fabuła: Ja Grafika: Niestety Game Maker Muzyka: Niestety Game Maker Screeny: [/img] [/img] [/img] b](2010.1.28)UPDATE[/b]: -zmiany w SI przeciwników -dodani zostali pomocnicy -rozwiązanych zostało kilka bugów SI: -przystosowanie do pomocników POMOCNICY: -jeśli na planszy są wrogowie to ich atakują w przeciwnym razie chodzą za nami Download:(pokazanie ogólnego wyglądu gry) https://gmclan.org/up5004_4_First_Blood_Demo.html Masz pomysły?Pisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Imo projekt jest we zbyt wczesnej fazie produkcji by jeszcze go zapowiadac. Narazie wyglada fatalnie, mimo iz fajnie sie gra. Koniecznie daj inna niz gm'owa grafike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klech Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Co masz na myśli mówiąc że wygląda fatalnie?Prosiłbym o konkrety gdyż może mi to pomóc. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 naprawdę potrzebujesz konkretów w tym przypadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 [ -Przez neta(zastanowię się) już to widze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Spokojnie propa może nas zaskoczy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 27 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 [/img] Po pierwsze skopane linki, po drugie - co my tam zbieramy? Flagę Danii? Zagrałem w demo. - Dlaczego nasze zdrowie ma części dziesiętne? - Postacią można wylecieć poza ekran i się nie przegrywa wtedy. - Da się strzelać? Bo ja nie mogłem. Jak na grę początkującego nawet nienajgorsze. Grafika do wymiany, przydałaby się muzyka (i żadne pipające MIDy! Wybierz takie, które nie ranią uszu! Czyli najlepiej wybieraj MIDy np. z gier, a nie przeróbki przebojów disco polo). Wróg ma prawdziwe AI. Dostrzegam tu pewien potencjał. Niech będzie 3/5, choćby za to, że to nie kolejna denna platformówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Grafika: Niestety Game Maker Muzyka: Niestety Game Maker po co robiłeś grę jak ci się nie podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klech Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 @GMTraker Mi to wogóle nie przeszkadza. @Korodzik 1.(- Dlaczego nasze zdrowie ma części dziesiętne?) -to było zamierzone...Źle to wygląda? 2.(- Postacią można wylecieć poza ekran i się nie przegrywa wtedy.) -Się poprawi... 3.(- Da się strzelać? Bo ja nie mogłem.) -Da.Lewy przycisk myszy. 4.(Grafika do wymiany) -Na jaką(jaki styl)?Ostrzegam że ze mnie grafik marny. 5.(przydałaby się muzyka (i żadne pipające MIDy! Wybierz takie, które nie ranią uszu! Czyli najlepiej wybieraj MIDy np. z gier, a nie przeróbki przebojów disco polo)) -Z jakich gier by pasowała?Na muzykę mam kompletny brak pomysłów(na gameplay tysiące z tym gorzej)...Niestety. @Down !!!LOL!!! "10. Nie edytuj swojego posta, aby odpowiedzieć, zapytać etc. na następną w kolejności notkę. Lepiej napisz nowego." Czyli również nie Downujemy. Zapamiętaj na przyszłość! Marek.S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backspace Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 @GMTraker Mi to wogóle nie przeszkadza. @Korodzik 1.(- Dlaczego nasze zdrowie ma części dziesiętne?) -to było zamierzone...Źle to wygląda? 2.(- Postacią można wylecieć poza ekran i się nie przegrywa wtedy.) -Się poprawi... 3.(- Da się strzelać? Bo ja nie mogłem.) -Da.Lewy przycisk myszy. 4.(Grafika do wymiany) -Na jaką(jaki styl)?Ostrzegam że ze mnie grafik marny. 5.(przydałaby się muzyka (i żadne pipające MIDy! Wybierz takie, które nie ranią uszu! Czyli najlepiej wybieraj MIDy np. z gier, a nie przeróbki przebojów disco polo)) -Z jakich gier by pasowała?Na muzykę mam kompletny brak pomysłów(na gameplay tysiące z tym gorzej)...Niestety. Zrobić ci muzę? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jak na razie słabo się zapowiada, ponieważ nie ma za bardzo czego tu prezentować. Poczekam aż gra się trochę rozbuduje. Ps. Coś wątpie, że będzie przez neta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klech Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 (2010.1.28)UPDATE: -zmiany w SI przeciwników -dodani zostali pomocnicy -rozwiązanych zostało kilka bugów SI: -przystosowanie do pomocników POMOCNICY: -jeśli na planszy są wrogowie to ich atakują w przeciwnym razie chodzą za nami Link w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi