Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) Używam od wczoraj technologi Ajax na mojej stronie internetowej, a dokładnie tego skryptu: http://advajax.anakin.us/index-pl.htm . Ale niestety, o ile w domu mam Apache skonigurowanego pod zestaw kodowania bardziej ludzki - czyli iso-8859-2, o tyle na serwerze gry-online jest to jakiś inny system kodowania i niestety mam następujący problem - wszystkie polskie znaki zastępowane są znakiem ?. Nie wiem czy to właśnie przez ten serwer czy może jednak przez Javę, a jak to wygląda zobaczycie na http://hmt.pl/ po prawej jest shoutbox. Jak nie znajdę pomocy będę musiał znaleźć alternatywę a wolałbym nie... Edit Dobra poradziłem sobie, zawsze jak dam posta z zapytaniem na GMC o coś z php lub HTML to nagle przez przypadek znajduję rozwiązanie. Wystarczy dodać na początku pliku: header("Content-type: text/xml; charset=iso-8859-2"); Znowu EDIT Ale w Internet exploerze nadal nie ma polskich znaków, jak na złość... Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ja tam po IE widzę polskie znaki, bo o shoutboxie mówimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 no tak,a w moim IE nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 U mnie też są same '?'. Może spróbuj zrobić tekst między htmlentities('tekst_do_zmiany'); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ale zauważ że w innych przeglądarkach nie ma problemu... pozatym to entities zamienia na trzecie potęgi i wtedy wogule już nigdzie nie działa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ja też nie widzę polskich znaków w shoutboxie, używam IE 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi