Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Tytuł: Raceria Gatunek: Gra Wyścigowa Opis: Co do fabuły, to dojdzie w becie, lub pełnej wersji, na razie nie mam natchnienia. Dam zatem opis. Jesteś... człowiekiem, dla którego samochody to całe jego życie, ścigasz się zarabiając pieniądze, a następnie wydając je na coraz lepsze samochody, upgrady itp. Chętnie rozważę każde pomysły :D Planowane: -Edytor poziomów -Wyścigi Online -Lepsze AI przeciwnika -Więcej rzeczy do kupienia -Edytor rzeczy -Mini-gry Autorzy: Programowanie: Roki Fabuła/Opis: Roki Grafika: Roki ( Chcę tu podziękować PoxiPolowi, za szkic fana.) Dźwięki: Roki ( Na razie brak, a co do muzyki, można odtwarzać swoją.) Screeny: Wszystkie fotki z tej samej mapki! Screen 1 Screen 2 Screen 3 Chciałbym też zaprosić na stronę Ediakar Studio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch3matic Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Fajnie się zapowiada, niestandardowo (nie widziałem jeszcze wyścigów na gmclanie), a do tego ładna grafika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Pierwszy raz ktoś mówi że mu się podoba moja grafika :D Co do tego że to pierwsze wyścigi, też fajnie xD Nie patrzyłem czy są, czy nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 24 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Mmm, fajnie się prezentuje na screenach, chociaż samochód trochę kiepski (Swoją drogą przypomina mój z tematu grafika top-down). @EDIT; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 A gdzie ten temat, chętnie zobacze :P Co do tego że kiepski, to poprawie zaraz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Podoba mi się grafika i efekt ognia. Fajnie by bylo jakby fizyka była dobrze zrobiona bo w takiej grze jest ważna. Za to powinieneś zmienić prędkościomierz i ślady opon, bo jak nie tworzą ciągłego śladu to są brzydkie. W sumie nie wiem co zostaje a co jest tylko do testów wiec nie będe za dużo narzekał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 A co z prędkościomierzem? Ślady opon poprawie, ale nie wiem o co biega z prędkościomierzem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 24 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Przód jest taki sam, ale nieważne już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Nom, taki sam :P Dlaczego te autka mają żółte światła z tyłu? Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 24 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 No bo tak je narysowałem, co by sobie ktośtam przerobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karakan Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 To jest to samo auto z tym że, on domalował spoiler i lusterka oraz przemalował szyby na czerwone xD Popatrz na bagażnik, ma taki sam wygląd i cieniowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jak na razie jest to zlepek kilku przykładów więc nie wiem jak to ocenić :P Ogień wzięty z jednego przykładu particli z yoyogames, system auta z gmc. Do tego "kurz" wylatuje ze środka samochodu! Na razie nie ocenię żeby ci nie psuć oceny, bo może jak trochę sam posiedzisz to zrobisz coś godnego uwagi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch3matic Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Trochę żal Na przyszłość proszę o bardziej wyczerpujące wypowiedzi. Pozdrawiam, Platyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Nitro to jest podtlenek azotu, czyli N2O, a nie NO2 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 A co z prędkościomierzem? a to, że jest brzydki. popatrz se jak wyglądają prędkościomierze w innych grach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Sry z tym nitrem, ale Poxi mi tak powiedział xD Fakraj czy jakoś tak, to nie zlepek kilku przykładów, auto może wygląda jak wojzaxa, ale nie jest jego :P Co do ognia, wzorowany na tym z GMC tylko robiony na spricie, bo z particli dziwnie mi wycodził, system auta, nawet nie wiesz jaki jest i już komentujesz... co do dymu, się zrobi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Licznik powinien być przezroczysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 teeeeej to że zlepek przykładów to nic złego, po to sa dodawane, żeby z nich korzystać. inaczej byłoby nielogiczne umieszczanie ich. ale należy wspomnieć o tym, że się skorzystało z czyjejś pomocy, tzn. jak wziąłeś skądś grafikę, czy jakiś skrypt czy chociażby ktoś Ci pomógł podpowiedział czy podpatrzyłeś coś gdzieś u kogoś to powinieneś to napisać w opisie i w grze. moje zdanie. a takto standard - dużo pracy cie czeka ale spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Napisałem że pomoc w szkicu kolesi od Poxiego, na screenach ich nie ma niestety :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 napisałeś że tylko to masz nieswoje a reszta w 100% Twoja taaa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Nom... wracając do przeźroczystego licznika... daje w GM8 draw_set_alpha(0.2) i nic... jest takie jakie jest :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 te płomienie na ostatnim screenie co są to widziałem identyczne już w przykładzie na gmcomunity. MAM RACJĘ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Nie... bo tamte były na particles( tak pisało, nie wiem nie pobierałem), ja mam w każdym badź razie swoje, na spricie, i on się tworzy zmieniając wielkość, i direction itp. Zakończmy już to bo po warnie dostaniemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 nie no to dyskusja na temat tej gry. na obiektach też był przykład. zaraz dam linka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 No dobra... zobaczymy xD A co do gry, jak wyjdzie beta, to zobacze czy się podoba wszystkim czy nie, jak nie to nie dodaje LVL editora, ani online i robie co innego :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtop...14&hl=flame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Nom, na tym się wzorowałem, widze też object example :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 tjaaa a teraz 'na tym sie wzorowałem'... no to czemu nie napisałeś? ktoś jeszcze pomyśli, że Twoje. chodzi o to że wypadałoby wspomnieć przecież. nie tam nazwe przykłądu ale chociaż autora. wszyscy tylko brać umieją. a tak to wszystko spoko ogólnie nie. może się podobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Pisałem wcześniej... Dobra, jak będe dawał bete, to napisze, że wzorowane na tym i na tym itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 nie o to chodzi żeby pisać na każdym kroku wszystko. tylko takie ważne rzeczy, wspomnieć przeciez można, nie zaboli a dobrze będzie świadczyć właśnie o Tobie. czyż nie? KONIEC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi