RaV Royal Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam ponownie! Chciałem się Was zapytać, jak zrobić następującą rzecz: Jest sobie nieruchomy obiekt. W jego stronę porusza się inny. W momencie kiedy obydwa się spotykają, należy nacisnąć przycisk, przez co dostajemy punkty. Do tej pory wszystko kumam i mam to zrobione. Jednak wolałbym, żeby punkty były dodawane jednorazowo za każde napotkanie się dwóch obiektów i wciśnięcie przycisku, a nie tak, że jeżeli one nachodzą na siebie, to możemy klikać i nabijać. Coś takiego jak w Guitar Hero mniej więcej ;) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 daj w create wcisniety=0 a w kolizji GML if wcisniety=0 { punkty+=10 wcisniety=1 } ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 lub Add Event -> Other -> User Defined i tam wybierasz User 0 i dajesz swój kod: pulkty +10 i w kolizji obiektów poprostu dajesz kod: if mouse_check_button_pressed(mb_left) event_user(0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Dr. Dom, twoja teoria jest bez sensu. już mu pokazał. ale oboje zapomnieliście o tym że wciśnięty zostaje na = 1 i nabija punkty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Kod lenina jest OK! Pomogło. Dałem to w obiekcie, który występuje wielokrotnie na planszy, bo jak dawałem w bohaterze, to nic nie dawało :) Wielkie dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi