GlonyIPorosty Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam po przerwie, miałem niedawno formata co za skutkowało przymusem instalowania wszystkich programów od nowa. I tu właśnie narodził się problem ponieważ gamemaker (wersja 7 oraz 8) nie działa. W wersji ósmej nie wczytuje się nic (swoim czasem ładowało się okno z zakupem klucza a potem błąd bez treśći(?) ), a w siódemce wyskakuje błąd o tytule Critical Softwrap Error i treści : Host/Module Communication Error. Please cocntract Softwrap Support (contact details on http://www.softwrap.com) . Oby dwie wersje działają na przykład na komputerze siostry (z tego samego źródła). Podobne nieznane mi wcześniej błędy spotkałem przy próbie uruchomienia gry Spell Force, która wcześniej mi działała. Z początku myślałem, że to wina directa ale tą bibliotekę jak i sterowniki graficzne do mojej karty mam zainstalowane. Posiadam Windows XP z dodatkiem Service Pack 2, proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Reinstalacja Gm'a nic nie da, bo błąd znowu się pojawi. Która masz wersje sterownika DirectX? Może nie zainstalowałeś całego oprogramowania płyty głównej lub karty graficznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlonyIPorosty Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Sterowniki z karty graficznej są wszystkie, a direct wersja z marca 2008 (dzięki za zwrócenie uwagi), ale mimo tej wersji 7 powinna chodzić <_< ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Może to wina braku oprogramowania płyty głównej? Ja miałem tak samo niedawno, bo nie miałem jakiegoś sterownika dogranego :) A teraz działa u mnie... Może masz za słabego kompa do GM'a? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi