Ignis Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Moja gra jest już w pewnym sensie skończona ale jak dotąd nie interesowałem się Menu głównym i "loadingiem", i jakoś nie przeszkadzał mi ich brak. Aż do niedawna gdy pokazałem grę przyjacielowi, stwierdził że gra nie fajnie wygląda bez tych dwóch rzeczy wymienionych wcześniej. Dlatego też chciałbym się spytać jak je zrobić? Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Menu główne można zrobić nawet na klockach, left button i go to room *nazwa* i w zakończeniu: left button i exit game czy jakos tak Loading: Global Game Setnings > Loading > zaznacz Show your own image while loading, klikasz change image i gotowe Pasek w loadingu: poniżej tego z tłem zaznacz "Own loading progress bar" ED: raczej o to ci chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Co do Loadingu dzięki, działa. Ale jeśli możesz to czy mógłbyś mi lepiej wytłumaczyć jak zrobić Menu główne? Chodzi mi np. o takie z trzema opcjami ,,Play" ,,How to Play" i ,,Exit" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Mogę ci zrobić przykład, ale na klockach czy w kodzie? ED: zakładam, że jesteś nowy więc masz na klockach: https://gmclan.org/up5694_12_Przyk_ad_Menu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Wyskakuje błąd. Najwyraźniej masz inną wersję GameMaker, więc chyba będziesz musiał mi opisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Jaką masz wersję gma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ja ja ja opisze. so... first... tworzymy obiekt dajemy mu obrazek z napisem "Start Game", po czym w evencie mouse_left_pressed klocek go to room: (nazwa, np level1) następnie 'how to play' i tak dalej... najlepiej napisy zrobic kodem. GML draw_text(x,y,('napis')) no i na końcu quit... proste prawda? jak nie załapałeś to pisz na PM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Dzięki, działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 dział download > przykłady https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=153 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi