Dangon Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam. Dawno mnie tu nie bylo i wlasciwie teraz przychodze tylko po pomoc. Zapomnialem calkowicie juz jak sie pracuje w GMie, a potrzebuje bardzo prostego programiku. Wiem ze niektorym zajmie to kilka minutek :rolleyes: No ale przejdzmy do rzeczy: Chodzi o program, ktory losuje jedno pytanie z 360 wszystkich pytan. Odpowiedzi sa dwie "Tak" i "Nie". Po odpowiedzeniu na pytanie, pokazuje sie czy to poprawna odpowiedz czy tez bledna (np. odpowiedz zaznaczona zaswieci sie na czerwono lub zielono). Nastepnie po kliknieciu w jakis tam przycisk "Dalej" nastepuje ponowne losowanie pytania... i tak w kolko. Czy znajdzie sie dobra dusza ktora mi pomoze? ^^ Dzieki i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 GML tak = 1; nie = 3; pytanie[ 1 ] = 'myjesz zemby?' pytanie[ 2 ] = 'nosisz spódniczkę?' pytanie[ n ] = .. odpowiedz[ 1 ] = tak odpowiedz[ 2 ] = nie odpowiedz[ n ] = .. for ( i = 1; i <= 360; i += 1 ) { message = show_message_ext( pytanie[ i ], 'Tak', '', 'Nie' ) if ( message = odpowiedz[ i ] ) show_message( 'Dobrze' ); else show_message( 'glupek :F ' ); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Hmm... Ale nie wiem czy dobrze to rozumuje, ale tutaj pytania chyba leca po kolei, a mi chodzi o losowanie: np. za pierwszym razem wylosuje pytanie nr. 255, a nastepnie pytanie nr. 3, azeby potem wylosowac np. pytanie nr. 100 :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 GML n = 1 + round( random( 359 )) message = show_message_ext( pytanie[ n ], 'Tak', '', 'Nie' ) if ( message = odpowiedz[ n ] ) show_message( 'Dobrze' ); else show_message( 'glupek :F ' ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 OK dzieki wielkie :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi