Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam. Jak zrobić pole do wpisywania nicku gracza i aby wynik punktacji zapisywał się w Highscore?? Proszę o wytłumaczenie krok po kroku co należy zrobić.Chodzi mi o punktacje do mojej pierwszej gry http://www.przeklej.pl/plik/battle-ball-exe-0007eo8tm96u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 GML highscore_show(punkty); ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 GMLhighscore_show(punkty); ?? Wiem mam to ale chodzi mi o to że jak przegrywam nic sie tam nie zapisuje i nie można wpisać nicku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 to nie wiem przez co się przegrywa to powiem ci takie coś że jak 1 ma kolizje z 2 to szukasz tabelki o nazwie Show higscore table czy coś takiego i aktywujesz i masz wszystko git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Ok już wszystko działa dzięki. A i jeszcze jedno co zrobić aby paletka nie przechodziła przez ścianę bo narazię zastosowałem że sie odbija ale to głupio sie gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 no to zrób solid ścianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 no to zrób solid ścianę Zrobiłem piłka nie przelatuje, a paletka tak. :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 bo chyba dałeś piłce odbijanie a mi chodzi o solid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 daj mu maske.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 bo chyba dałeś piłce odbijanie a mi chodzi o solid Zaznaczyłem solid w ścianie i odbijanie piłki ale mi chodzi o paletkę aby nie mogła przejść przez ścisne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 przy kolizji paletki ze ścianą daj GML x=xprevious y=yprevious Zresztą szukajka się kłania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 przy kolizji paletki ze ścianą daj GMLx=xprevious y=yprevious Zresztą szukajka się kłania Działa ustawiłem przy koliczji paletki ze ścianą Move Towards x=xprevious y=yprevious Dz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi