WilkAss Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam :] Mam problem z modelem broni do mojej gry :/ mam kod: GML bazooka=background_get_texture(bg_bazooka); bazooka=d3d_model_create(); d3d_model_cylinder(bazooka,4,4,-12,-4,-4,-8,2,1,3,10); d3d_model_cylinder(bazooka,2,2,-9,-2,-2,10,10,1,3,8); No wygląda tak jak miało ale: https://gmclan.org/up6238_5_fdg.html na tyle tego 1 okręgu jak się idzie to szaleje bo z tylu nie ma texturki ;/ Nie mogę jej nałożyć ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 dajesz ryysowanie na całym a z niema? może model zatextruj... chociaż nie bardzo kapuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 d3d_model_cylinder(bazooka,4,4,-12,-4,-4,-8,2,1,3,10); d3d_model_cylinder(bazooka,2,2,-9,-2,-2,10,10,1,3,8); Pogrubione argumenty mogą zawierać tylko true lub false jak się nie mylę, bo to odpowiada za zamknięcie cylindrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 jak na 1+ to true itp... Tylko nie wiem co zrobić ;/ Bo z przodu jest czarne z bazooce i textura okłada tylko na około :] A zbytnio nie wiem jak spód obłożyć :] Wie ktoś? To wygląda tak: https://gmclan.org/up6238_5_sdd.html :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Albo mi się wydaje, albo najpierw zapisujesz teksturę na zmienną bazooka, a potem zapisujesz na tą zmienną model. Być może się mylę, bo nie siedzę w 3D, ale gdy zapisujesz model na tą zmienną, informacje o teksturze na tej zmiennej się kasują. Powinieneś zrobić osobną zmienną do tekstury i osobną do modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ehh...tak ustalam texturke dla tej broni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi