GladiusX Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Nie wiem kto, nie wiem dlaczego, ale wiem jedno... To nie ja. Ktoś założył mi hasło na biosie którego nie mogę rozszyfrować. PROSZĘ POMÓŻCIE! NIE MOGĘ ZRESTARTOWAĆ BIOSU BO KIEDYŚ MIAŁEM Z NIM ZABAWĘ 6 GODZINNĄ!!! JAK ZŁAMAĆ HASŁO OD BIOSU Z POZIOMU WINDOWSA ALBO JAKOŚ TAK ABY JE USUNĄĆ I NIC NIE USZKODZIĆ? PROSZĘ TO WAŻNE POMÓŻCIE!!! :crying: :crying: :crying: EDIT: KU... Powinien się chyba bios otworzyć (takie niebieskie tło) i tam Passoword, a tu mi się otwiera Czarne tło i pisze "Enter CURRENT Passoword" ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 3 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Będziesz musiał rozkręcić komputer i zewrzeć zworką piny do czyszczenia ustawień biosu i przywrócenia go do ustawień fabrycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 wyjmij baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Najlepiej to co Pieter mówi. Wyjmij baterię, taka podobna jak do zegarka tylko że większa. Włącz komp. Pokaże się komunikat w stylu "CHKSUM error. Defaults loaded" co oznacza że ustawienia biosu zostały zresetowane, w tym hasło. Wyłącz komp. Włóż baterię. I teraz możesz grzebać w biosie znowu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 GladiusX, nie słuchaj się ich. Wyjmowanie baterii to najgorsza metoda jaka może być (i niepolecana od wieeelu lat), która wymaga czasem odczekania nawet pół godziny. Od resetowania biosu jest specjalna zworka na płycie głównej, jak myślisz po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikitiki. Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zworka, któa nawet chyba jest podpisana CMOS, o ile mnie pamięć nie myli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 A i jak się czyści bios poprzez zworkę - mamy trzy piny 1,2,3. Przekładamy (tak na 3 sekundy) zworkę z pinów 1,2 na 2,3 a następnie spowrotem na 1,2. Całość operacji dokonujemy przy wyłączonym komputerze (nie wolno go włączać gdy zworka zwiera piny 2,3). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Niektóre egzotyczne płyty takowej zworki nie posiadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 I będzie znowu pier........ się z biosem ;/ Egzotyczna to raczej nie jest (MSI K9AGM3) Cholera... Ale czy to na pewno jest bios? Bo zamiast otworzyło się niebieskie okienko z napisem "Enter Passoword" to wyświetla się czarne z napisem "Enter CURRENT Passoword" i jeżeli 3 razy po pełnie błąd alarm MIDI piszczy. pokazują się białe X jak i włącza się system normalnie. Dzięki Ranmus'owi że powiedział jak ustawić zworkę (zaraz sprawdzę czy takową mam) a to że jest to wiedziałem ale nie umiałem jej przestawiać i nie było to mi potrzebne! EDIT: NIE MOGĘ ZNALEŹĆ TEJ ZWORKI NIC NIE WIDZIAŁEM JAK BYŁA MOWA O TYCH PINACH. JEDNA RZECZ RZUCIŁA MI SIĘ W OCZY. A TAKIE TRZY WYSTAJĄCE IGIEŁKI ZNAJDOWAŁY SIĘ, WRĘCZ MOIM ZDANIEM W MIEJSCU DZIWNYM NIEDALEKO OD BATERII KOŁO PODŁUŻNEGO WEJŚCIA OBOK KARTY GRAFICZNEJ A DOKŁADNIE POD JEJ RADIATOREM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=31222.0 http://www.msicomputer.com/support/sup_tshoot.asp Poszperaj w tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Na 80% BIOS ma sekretne hasło które zawsze zadziała. Poszukaj w internecie czy twoja płyta główna ma takie "serwisowe" hasło, nawet była kiedyś strona internetowa z całymi ich listami do różnych biosów, modemów i innych urządzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi