I am Lord Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Update: Parę osób pytało mnie na priwie jak wyciągnąć generację z poprzedniej wersji którą wcześniej pokazałem, więc zrobiłem 2 nowe wersje tego przykładu, pierwsza to tylko boss to oco mnie proszono a druga to uzycie tego w grze. download: 1. To jest trochę bardziej rozbudowany boss pod względem możliwości edycji jego wyglądu ale nie jest to przykład gry jak ten niżej. Kod tej wersji jest dużoooo prostszy ograniczyłem się tylko do 2 objectów, pozostałe mało potrzebne 2 schowałem do folderu. Jako że w tej wersji nie ma gracza to boss próbuje killnąć myszkę sterowanie: scroll myszki lub up i down na strzałkach to przybliżanie/ oddalanie kamery. screeny, takie dziwolągi potrafią wyjść: Download: 2. Przykład generacji całkowicie losowego bossa w strzelankach top down Sterowanie: WSAD lub strzałki to poruszanie się crtl- strzelamy R - restart F2 - debugger F3 - pokazanie linii naprowadzających nas na zagubione w przestrzeni odłamki bossa. Przykład się kończy gdy nic na planszy nie zostanie. Dłuższe ramienia się mocno chwieją i boss może nas uderzyć xD a w zasadzie przeciąć bo to tak jakby lasery. Kamera został poprawiona oraz wprowadziłem możliwość stawiania większej ilości bossów. screen: Uwaga: Nie należy przesadzać z maxymalną ilością części bossa u mnie na kompie fpsy spadają gdy jest ich 600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Przykład naprawdę super, ale nadal nie ogarniam tej kamery i poruszania się, dzikie to :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Ta jest, a jak pokonałem (chyba) wszystkie kwadraciki bossa w tybie łatwym ciągle mi pokazywało gdzie on jest a go tam nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Pomijając głupią kamerę i wywalanie gracza w kosmos po zablokowaniu się w części bossa (no ale nie to ma pokazywać przykład chyba) nawet fajne :P 8/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 nawet nawet. kamera śmieszna/głupia. przybliża i oddala jak jej sie podoba. ale chyba tak ma być. jeśli tak to sie dobrze spisałeś :D jak sie zderzysz to wywala w kosmos. so... dostajesz 4+ E@E:jak coś, to dałem 4+/6 a nie 4+/10... tak dla pewności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 W debug mode widać czerwono-niebieską linię camera naprowadza się właśnie na nią a linia biegnie od gracza do średniego punktu (x,y) bossa. Kamera dobrze się spisuje dopóki części są blisko siebie. Nigdzie nie wyjaśniłem czym są zielone i czerwone strzałki na bossie w debugu. Czerwone są uchwytami do którego przyczepione są kolejne części bossa wraz z ich obrotem. Zielone to uchwyty na działka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Update: Parę osób pytało mnie na priwie jak wyciągnąć generację z poprzedniej wersji którą wcześniej pokazałem, więc zrobiłem 2 nowe wersje tego przykładu, pierwsza to tylko boss to oco mnie proszono a druga to uzycie tego w grze. zapraszam do pierwszego postu. sorry że all jest po angielsku ale wysłałem to na 64 digits i nie chciało mi się już pisać na pl znowu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azarus Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Wszytko było by git gdyby nie ta kamerka,ale poza tym jest git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi