bluks Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Tytuł: 2 w jednym Autor: bluks (Mateusz Ziemann) Rodzaj:Przykład (gotowiec) Opis: Są to dwa przykłady. Pierwszy, to poruszanie viewem za pomocą myszki ze zmianą sprita przy kątach tak aby myszka nie wychodziła poza ekran jeżeli jest wyłączony fullscreen. Drugi, to łączenie ścian uwzględniając 8 stron. Morzna to wykorzystać do np.budowania budynków od zewnątrz lub od wewnątrz. Robione podobnie jak przykład Borka pod tytułem Łączony murek. Download:Download (rokt.rar) Screen: Credit's mile widziany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Hmmm... Przykładzik fajny, ale ja nie skorzystam raczej, nie robie żadnych strategi czy innych gier w których używa się tych rzeczy. A co do łączenia ścian, fajnie to wygląda, ale strasznie dużo kodu do tego, myślę że dało by to się zrobić jakoś prościej, ale cóż, skoro dobrze wygląda, czemu mamy to zmieniać? 5/5 Bo ładnie wygląda ;) W każdym razie mi się podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Po co zrobiłeś dokładnie to samo co Borek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 GML var l, r, u, d; image_speed = 0; l = place_meeting(x-16,y,object_index); r = place_meeting(x+16,y,object_index); u = place_meeting(x,y-16,object_index); d = place_meeting(x,y+16,object_index); image_index = (l*power(2,0))+(r*power(2,1))+(u*power(2,2))+(d*power(2,3)); Skrypt dla 4 kierunków. Troszkę przerobić i będzie dla 8. Tylko trzeba odpowiednio klatki sprite'a ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Nie dokładnie to samo. Jest to w 8 kierunkach a nie 4, więc jest dokładniejsze a dzięki temu zaoszczędzę wielu osobom czasu. Dodałem poruszanie się za pomocą myszki ze zmianą sprintów przy ścianach tak aby myszka nie wychodziła poza ekran i czas pracy jaką trzeba włorzyć na poprawę tego wszystkiego do tego stopnia. Żadnej różnicy!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 sprintów D: Przybyłem, zobaczyłem, oceniłem. Przykładzik taki... no... średniawy. Komu się przyda to z myszką, to po pierwsze, a ściany od biedy mogą być tyle że ładują zasoby z zewnątrz :/ 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Bardzo słabe. Nic ciekawego. Myślę, że nawet początkujący w gml by to zrobił sam. -2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 No wiadomo że początkujący zrobi, ale tamten murek Borka to też nic specjalnego a nikt nie pomyślał aby to zamienić. A to co zrobiłem zaoszczędzi czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi