4tk Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Tak więc mam problem. Robię grę typu arkanoid, tyle że klocek bounce albo zawodzi, albo nie umiem się nim posługiwać. Raczej to 2 ;) W jakim evencie go dać, w kolizji, w stepie itp? Bo chcę żeby się odbijał i od ścian, i od "sufitu" i od palety. Wszystko ma solida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 tyle że klocek bounce albo zawodzi Zawodzi tzn? move_bounce_all(1) w kolizji z przeszkodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 zdaje się, że w evencie kolizji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 to nie jest w 100% to o co mi chodzilo :/ Pilka ciagle odbija sie pionowo a mi chodzi o takie cos ze jak walne kantem to poleci w bok. Wiecie ocb Ed: Już wszystko miodzio. Popełniłem jeden błąd. Thx i napisz mi na PW czy chcesz kredki (serio :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi