Markar Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam, czy pomógł by mi ktoś ze stworzeniem takiego systemu walki mieczem świetlnym jak w tej grze: http://www.gamemakergames.com/?a=view&id=3662 Chodzi mi tylko o ruch tym mieczem, proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 W obj_player Draw >> kod na rysowanie ręki w x i y. Następnie W stepie obj_reka GML direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); image_angle=direction No i jak załapiesz to dalej rysujesz ten miecz juz w x i y dłoni. Potem tylko już ustalanie dodatkowych zmiennych, sprawdzanie kolizji z innym obiektem i git :P Tak wiem że coś źle xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 W obj_player Draw >> kod na rysowanie ręki w x i y. Następnie W stepie obj_reka GMLdirection=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); image_angle=direction No i jak załapiesz to dalej rysujesz ten miecz juz w x i y dłoni. Potem tylko już ustalanie dodatkowych zmiennych, sprawdzanie kolizji z innym obiektem i git :P Tak wiem że coś źle xD Mu chodziło o motion blur za mieczem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Może... gdzieś na moim Up'ie był efekt smugi ale za postacią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 przykładów jest masa: https://forum.gmclan.org/index.php?act=Sear...=%2Bmotion+blur szukanie zajmuje jakies 5 sekund, pozatym on nie powiedział czego dokładnie oczekuje ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Ale mu nie chodzi o smugę tylko o ruch ręką taki jak w tamtej gierce co podał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 ta, że myszka steruje ręką. Dokładnie chodzi o to, że realistycznie się zgina itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi