Lunatyk Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Mam pewien problem gdy wpisuję taki kod: while Edit1.Text='' do begin Button1.Enabled:=false; end; To chcę żeby mi w polu edit1 gdy nie ma tekstu przycisk (button1) był nieaktywny, niestety u mnie tworzy nieaktywny przycisk dopiero gdy go nacisnę. Czy mogłby mi ktoś pomóc? Prosiłbym bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 A w jakim zdarzeniu to masz napisane? OnSelect, OnChange? Po prostu na dzień dobry w formie (on Activate) zrób enabled na false :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunatyk Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 o lol... Trochę się rozpędziłem i nie zauważyłem gdzie to piszę -.- Pisałem w procedurze odpowiadającej za wciśnięcie klawisza. Można zamknąć topic... @edit Mój błąd -.- no cóż siedzę nad tym programem już od rana, a mam dopiero 1/4... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi