XxMichałxX Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Mam jednego z najnowszych laptopów Samsunga, 2,13GHz, 3GB ramu, no i oczywiscie mało prądu żre toteż sobie pomyślałem że mógłbym taki mini serwer zrobić dla Almory. Jest tylko problem, z tym że mam chyba najgorszy internet jaki jest możliwy do takiego czegoś: Połączenie przez antene, 512kilobitów/s :( No może więcej, w wachaniach dochodzi czasami do 700. No i teraz mam pytanie: ile graczy by taki serwer utrzymał? Ile jeden gracz wysyła bajtów? Bo ja mam 64KB/s pobierania i około 15KB/s uploadu, to już na samym uploadzie można policzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 10 osób na lagach z doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 10 osób to nie znajdziesz więc możesz spokojnie zakładać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 no okej, czyli narazie testowy serwer robie sie zobaczy jak to będzie wyglądać. niestety przez hamachi Almora v0.7.6 Sieć: Almora_Michauerv Hasło: aom7 IP: 5.118.171.64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 hamachi? max 1 gracz... 2 z lagami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 słyszałem że hamachi zabiera 1-2% łącza e: mniejsza z tym czekam na testerów to sie zobaczy przy jakiej ilosci lagi itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Mogę wpadać na serwa od niedzieli po 21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 http://www.no-ip.com/ Nie wiem w czym tkwi problem, ale na hamaka tym bardziej nie znajdziesz osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 nie, po prostu nie mam zewnętrznego ip i nic sie na to nie zdziała e: tak to już na wsi jest - 512KB/s za 39zł miesięcznie, a za zewnętrzne pewnie 5zł dodatkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 5zł to tak dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 moi rodzice to w ogóle nie pozwolą mi nawet wykupić. zresztą przy tak beznadziejnej prędkości nie ma co kupować zew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 To może użyj Tunngle zamiast Hamachi? Podobna zasada działania, ale bez limitów transferu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi