Issen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Staralem sie zrobic prostą gierke w GM. Jestem poczatkujacy i nie jestem pewien czy problem ten dotyczy mnie czy moze wszystkich. Gdy w obu wersjach GM (6 i 5) dodam "room" i przetestuje taka pustą gre to komputer mi nagle zwalnia. Myszka zaczyna "chaczyc" Muza w winampie zaczyna przerywac. Zuzycie procesora sięga 99%. (nie bede wam opisywac co sie dzieje jak testuje gry dolaczone bo to juz porazka mam 3FPS i muza w grze chaczy) Moj komputer: 1,3Gh Athlon, 256 RAM, GF FX 5200 (128 bit), WIndows XP. To wina mojego sprzetu czy ten GM jest poprostu powalony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 nie , nie.Testowalem na amd k6 350 MHz , 64 MB , 2 mb grafika i slaba karta muzyczna.Grala wszystko OK , oprocz tego ze jak jest bardzo duzo grafiki czy muzyki to dlugo sie laduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Gry zrobione w GM mają spore wymagania ale w twoim wypadku to już wina twojego kompa a raczej tego co z nim zrobiłeś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 W takim razie co mam zle. dlaczego mi tak zwalnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zacznij od zwykłego wywalania śmieci. Jeśli masz windowsa xp to po wciśnieciu ctr+alt+del fajne okienko, w którym widać co za badziewie masz uruchomione. Jak już wszystko wywalisz i sprawdzisz skąd się to wzięło wyłącz wszystkie niepotrzebne bajery "polepszajace" wygląd windowsa. Potem wyłącz połowe usług i komp przyśpieszy ci prawie dwa razy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 W tym przykladzie muza mi szarpie Jest to przeciez zwykly MID. A co do wywalania smieci to watpie aby cos pomoglo bo CoD: UO chodzi i mam 100FPS. Powiedzcie czy wam tez szarpie muza. Z poczatku myslalem ze wykonuje sie jakas petla w nieskonczonosc. Bo przy przechodzeniu z pokoju do pokoju muza jest normalna tak samo gdy zlapie okno za niebieski pasek. Lecz gdy tylko puszcze pasek lub animacja przechodzenia sie skonczy znowu muza szarpie. :/ Wywalilem wszystkie procesy i dalej nic to nie dalo. Zmienilem nawet zgodnosc uruchamiania GM i tez nic. Przeinstalowalem go. Czy ktos tutaj mial taki problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 1) Jaką masz wersję Directx'a? 2) Jaką masz wersję sterowników do karty graficznej? Ja robiłem płynne gry w GM na 3 razy słabszym sprzęcie od twojego, więc to wina twojej konfiguracji. Poza tym muzyka w zapodanym przykładzie się nie tnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 DX: 9.0 Sterownik grafiki: 81.98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Sprawdź czy aby nie masz za mało miejsca na dysku, może to coś pomoże ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 na kazdej partycji mam minimum 3 giga wolnego miejsca. Przesiadlem sie na sterowniki starsze 78.01. Niestety dale mi szarpie i chaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Directx 9.0 czy 9.0c? Bo jeśli to pierwsze, to zainstaluj 9.0c, a dalej to już sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Nie obraź sie, ale moim zdaniem masz coś nie tak z kompem, muzyka w tym przykładie sie nie zacina, a ja robiłem płynne gry na kompie z 64 ramu, 500 mhz i 16 na karcie graficznej (ten kompa ma teraz 6 lat, a ja bawiłem sie na nim około pół roku temu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Poddaje się. Probowalem wszystkiego i dalej nic. Moze ktos zapytac sie na stronie prosucenta o co chodzi? Poszukac tam na forum? Bo nieznam za dobrze angielskiego. Z gory dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Więcej nie pomogą raczej. Poza tym nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 oczywiście mam DX 9.0C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Jedyne co mogę odpowiedzieć, to coś wchodzi w kolizję z programem... Reinstalacja windowsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Najlepiej będzie jak zrobisz sobie formata partycji z systemem i go sobie wgrasz na nowo i wtedy to już powinno czochrać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zobacz ile zużywa Winamp. Jak masz włączane wizualizacje, pluginy, equalizera itd. przy wersji BUNDLE lub REGISTERED, to nie ma co się dziwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Procesor i karta grafiki podkręcane ?? Jak nie to wina Windowsa, format i po sprawie. Sądze ze jak nie masz powłączanych róznych bzdetów w tle to, to też mogą być jakieś wirusy albo spyware czy te inne paskuctwa :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 W tle nic nie gra. Na ledwo włączonym windowsie juz tnie. Wywalilem wszystkie programy z Autostartu. Wywalilem wszystkie procesy. Zainstalowalem jeszcze starsza grafe ver 44. Zainstalowalem najnowszy i najstarszy sterownik do dzwięku. Komp jest wolny od jakiego kolwiek paskudztwa typu: spyware wirusy popupy activ x'y czy inne cholerstwa. Odinstalowalem wszystkie zbedne programy. Zupełnie niewiem co jest nie tak bo wszystkie inne programy dzialają. Zrobiłem dosłownie wszystko oprocz reinstalacji. Jutro zabieram się do multibotowania bo ten jebany XP z SP2 to mnie juz dobija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Jak masz SP2 to spróbuj wyłączyć systemowego firewalla i sprawdzanie czy ma się ochroniony komputer, bo tu też może być wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi