Dragon Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Nie wiem czy to dobry dział, ale mam problem, czy ktoś zna kursy do malowania grafiki do gier platformowych ? W google nie umiałem znaleźć, a jak bym umiał malować grafikę byłby to plus do moich gier (robiłem kwadraty). Gdyby ktoś jeszcze był taki miły to o jakiś tutorial do tworzenia muzyki, bo chciałbym by wszystko w moich grach było zrobione przeze mnie :) . Z góry dziękuje i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Rozumiem, że chodzi o pixelart? Użyj w wyszukiwaniu takich słów jak tutorial (ew. poradnik), pixelart. Tego jest dużo i większość ( z tego co mi się udało wyszukać) była po angielsku, ale jest też trochę polskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Ano faktycznie :mellow:, nie znam się trochę na grafice, więc nie wiedziałem nawet że jest takie słowo "pixel art" :D, jak będę miał jakieś problemy jeszcze to napiszę :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Malowanie grafiki do gier platformowych? Takich tutków raczej nie znajdziesz. Może chodzi ci o pixel art? Jeśli tak to tu jest po pl, poszukaj jeszcze w google, tego jest dużo więcej. E: Spóźniony post >.< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Gdyby ktoś jeszcze był taki miły to o jakiś tutorial do tworzenia muzyki Najprościej to skorzystaj z któregoś eJay. Takie programiki do tworzenia muzyki na zasadzie przeciągnij i upuść (Dance ejay, techno ejay ejay music direction gold itd.) Ew. jak wolisz w temacie pójść dalej to z Fruity loops się zapoznaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Dzięki lenin :), chciałbym żeby w moich grach była moja własna grafika i muzyka, a teraz się co nie co nauczę ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Jeśli będziesz chciał wszystko ogarnąć sam to cała gra będzie na niskim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Ta ? Od kiedy :D ? Zobacz sobie gry Macieja Lamberskiego (McO), on wszystko ogarnia, a gry ładne robi :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Ten od robot robusia i zenka zombie? Tylko grafikę dobrą robi,w sumie z muzyką to nie pamiętam. Bo "programowanie" w kliku to żadna sztuka, tym bardziej platformówek. A z tą grafiką to też bym nie przesadzał, ładnie wszystko pasuje, ale już animacji nie ma prawie w ogóle, poruszamy się zawsze jakimś klocem, jak w LaMFS. Chodziło mi o bardziej poważne projekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Na pewno qanarro :), ale przecież nie napisze poważnej gry, prawda? Ale do platformówek wystarczy :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Spróbuj wszystkiego. Najwyżej powrócisz do tego co teraz robić ale próbę zawsze warto podjąć, może okazać się, że np. w muzyce będziesz się czuł najlepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi