ziomekkamil Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Mam do was kilka pytań 1. jak zrobic ze mam obok panel i jest tam np krzeslo naciskam na nie naciskam na ziemie i tam jest i odejmuje mi kase z innego obiektu. 2.Jak zrobic ze NIEMOZNA stawic krzesl np na lampe 3. jak zrobic zeby w lewym gornym rogu co skeunde odejmowal sie czas ,czasu bylo by 365 i jak by doszlo do 0 to by znowu od 365. 4.jak zarobic ze mam np budynek i jak minie 356 sekund to dostaje np 50zl 5.jak zrobic ze jak np higiena spadnie ponizej 25/100 to zadowolenie spadnie o np.10 Z góry thx ps. Steram sie pisac poprawnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 1 i 2. GML //create wyb=false //event mouse button wyb=true //event mouse button released if !place_free(x,y) //lub place_empty(x,y) { x=xstart y=ystart } wyb=false //step if wyb=true { x=mouse_x y=mouse_y } 3 i 4. GML //create czas=365 alarm[0]=room_speed //alarm 0 if czas>0 czas-=1 else { if instance_exists(budynek) //lub if budynek=1 zalezy jak tam masz { kasa+=50 } czas=365 } alarm[0]=room_speed Niektóre kody to gotowce, niektóre musisz przerobić. Tylko mi nie pisz, że coś nie działa, tylko k. pomyśl czasami... btw jak masz zamiar robić simsy to lepiej już teraz daj sobie spokój, bo i tak wątpię, że dasz rade (nie mówiąc już o zasypywaniu forum pytaniami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekkamil Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 a 5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 ps. Steram sie pisac poprawnie . XD A co do 5 to chyba najłatwiejsza rzecz z twoich pytań i jeśli czegoś takiego nie umiesz zrobić to zajmij się kopiowaniem czyjegoś pacmana. if(higiena<25) zadowolenie-=10; tak by to w c++ wyglądało, a tutaj to nie jestem pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 hmm to by zakładało że zadowolenie spada co stepa a tego byśmy ja mi się zdaje nie chcieli musiałbyś zrobić zmienne przechowującą bonusy do zadowolenia np w tablicy jednowymiarowej: zadowolenie = bonus[0]+bonus[1]+bonus[2] if(higiena < 25) { bonus[0] = -10 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekkamil Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 a te 3 pytaniae niedzial bo odejmie sie tylko do 364 i koniec. a ztym 5 nierozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 a te 3 pytaniae niedzial bo odejmie sie tylko do 364 i koniec. Tylko mi nie pisz, że coś nie działa, tylko k. pomyśl czasami... GML //create czas=365 alarm[0]=room_speed //alarm 0 if czas>=0 czas-=1 //ciężko Ci k. dodać znak '=' przed 0? else{ if instance_exists(budynek) //lub if budynek=1 zalezy jak tam masz { kasa+=50 } czas=365 } alarm[0]=room_speed I weź nie załamuj ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekkamil Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 //ciężko Ci k. dodać znak '=' przed 0? widać że ciężko bo jeśli dodałem i dalej nic niedziała :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 widać że ciężko bo jeśli dodałem i dalej nic niedziała W takim razie albo coś pochrzaniłeś przy kopiowaniu, albo coś pozmieniałeś/pododawałeś/inny kod przeszkadza. Innej opcji nie ma bo ten mój pierwszy kod jest jak najbardziej w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekkamil Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 a jednak inny kod przeszkadzał. a z tym twojim kodem jest cos nietak bo jak minie te 365sekund to te 50zl sie niedodaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 to te 50zl sie niedodaje Znając życie nieodpowiednio sprawdzasz warunek czy jest budynek. Wytnij ten kawałek kodu i pokaż tutaj, bo jak mówiłem, to co wsześniej podałem jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi