kubal09 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Jak zrobic coś ala Line Rider?(http://www.gierkionline.pl/gry/Gry+Zreczno...Line+Rider.html) . Oczywiście chodzi mi o wersję 0.1 czyli tą do której podałem linka. Z grawitacją, szybszym zjeżdzaniem jak się zjeżdza z wypadaniem z sanek i oczywiście... z rysowaniem :P . To tyle. Proszę bardzo o pomoc!!! Kubal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Czyli prosisz byśmy ci wyłożyli na tacy całą gotową grę. No więc muszę ci rozczarować. Fizyka w Line Riderze jest dość zaawansowane i wątpię by komukolwiek się chciało ją dla ciebie pisać. Ja na przykład myślę, że nie dał bym rady. Co do rysowania to proponuję byś pokombinował z eventami myszki i rysował linie na surface przy pomocy zwykłego draw_line. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Kiedys ktos robil smieszna gierke, kiepska, ale wystarczylo by abys sie nauczyl. aaaaaa chyba ja robil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 lol przy naciskaniu lpm rysuj na surface kółeczka, następnie zapisz te surface do sprita i przypisz pewnemu obiektowi jako obiekt solid - podłoze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Kiedys ktos robil smieszna gierke, kiepska, ale wystarczylo by abys sie nauczyl. aaaaaa chyba ja robil. Daj link :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 przecież napisałem Ci dokładnie co masz zrobić :P jak masz problemy to pytaj a nie sęp na gotowca, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi