bartek1990pl Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Jak zrobić takie przejście z koloru "jakiegoś" do "jakiegos" czyli Gradient . I chcem aby mi całe tło narysowało tak . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 background_create_gradient(w,h,col1,col2,kind,preload) Creates a gradient filled background of the given size. col1 and col2 indicate the two colors. kind is a number between 0 and 5 indicating the kind of gradient: 0=horizontal 1=vertical, 2= rectangle, 3=ellipse, 4=double horizontal, 5=double vertical. It returns the index of the new background. When an error occurs -1 is returned. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1990pl Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Czyli jak ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Idz na GMXXL -może tam CI powiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 ... Przecież ten help jest bardzo zrozumiały... Patrz: background_create_gradient(w,h,col1,col2,kind,preload) Pod w wpisz szerokość rooma, pod h wysokość, w col1 nazwę pierwszego koloru wg. oznaczeń helpa Game Makera, w col2 drugi kolor. W kind wpisujesz rodzaj gradienta. Są takie: 0=poziomy 1=pionowy, 2=kwadratowy, 3=kołowy, 4=podwójny poziomy, 5=podwójny pionowy. W preload wpisz 0. PS. Idz na GMXXL -może tam CI powiedzą. Moim zdaniem, moderator strony nie powinien tak się zachowywać :/ . Powinieneś dawać raczej przykład, a nie odsyłać do drugiego serwisu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1990pl Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A jakie kody są na kolory ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 zamiast col1 i col2 wstawiasz swój kolor np. ...c_white,c_blue.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1990pl Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jak daje ten skrypt , wpisuje te wszystkie mądrości to tak gra mi się tnie , tak wolno chodzi. @EDIT Albo jak zrobie tam Draw/ Draw a vert gradient i na cały ekran to mi wszystkie inne obiekty zasłania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1990pl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 zamiast col1 i col2 wstawiasz swój kolor np. ...c_white,c_blue.... No wiem . Ale co tam wstawić bo jest np. c_white# , c_blue# . Po co to # ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 A whole range of predefined colors is available: c_aqua c_black c_blue c_dkgray c_fuchsia c_gray c_green c_lime c_ltgray c_maroon c_navy c_olive c_purple c_red c_silver c_teal c_white c_yellow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1990pl Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Mam takie coś w DRAW : background_create_gradient(1500,480,c_silver,c_red,1,0) i nie widać różnicy tylko gra się tak tnie troszeczkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 No wiem . Ale co tam wstawić bo jest np. c_white# , c_blue# . Po co to # ? C_white nie jest zmienną ani poleceniem (jak np. draw_sprite, get_string), jest po prostu ustaloną wartością (#FFFFFF), tak samo zresztą jest z liczbą pi (~3,14) lub wyrażeniami true (1) i false (0). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi