Skocz do zawartości

Zablokowane Kurs języka c++

Egzekutor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Z nudów wykonałem kurs języka c++ (orientowany obiektowo) dla początkujących. W kursie jest kilka zagadnień, które są nie zbędne w rozszerzaniu wiedzy nauki o c++. Aby odtworzyć pliki zamieszczone w kursie potrzebny jest program dev c++ (najlepiej najnowsza wersja). Miłej nauki !

DOWNLOAD: >>TU<<

Proszę aby nie krytykować zbyt ostro xD Gdyż sam nie jestem dobry w c++ i to mój pierwszy kurs ;p

ja mimo wszystko bym od razu zapodał też coś o obiektowości, gdyż większość tutaj celuje w tworzenie gier a obiektowość to wymóg a trudna nie jest, wręcz banalna.

tragiczny aż tak nie jest, opiewa on podstawy, o nich nic tragicznego nie da się chyba napisać :D

Cytat
 char a; //Typ char, który mo?e przechowywa?: wyrazy, zdania, litery (ogó?em stringi). -128 do 127

char to chyba typ znakowy [słownie: 1 znak], a nie string ;S 

Cytat
 bool false;

wtf?

Cytat
const - Je?eli to dopiszemy (np. const int i = 1) to obiekt b?dzie nie?miertelny* oraz nie b?dziemy mogli zmieni? jego warto?ci. * to znaczy, ?e klamra zamykaj?ca go nie zabije

w tym momencie spadłem z krzesła

Cytat
 enum - Jest to lista wyliczeniowa (np. enum int {opis = 1, produkcja = 2, scenopis = 3}; Nadawanie warto?ci 1,2 i 3 nie jest konieczne gdy? to si? zrobi samo przed domniemanie. U?ycie poni?ej:

zaczyna liczyć od zera, nie od 1 ;P

i tak dalej, i tak dalej...

Serio, zostaw pisanie kursów dla ludzi, którzy się troszkę na tym znają.

edit

tak w ogóle to otworzyłem te pliki w notepadzie, nie w devie ;J

platek, to nie jest az tak tragiczne, tylko zabawne :P

• Administratorzy

Char to jest jeden bajt i tyle :) Nie musi reprezentować liter. Nawet jeśli go używamy do przetrzymywania znaków, to sam char przetrzymuje jeden, a dopiero tablica umożliwia trzymanie słów i zdań :) Oczywiście, jeżeli kodujemy w UTF-8 no to zakres chara jest za mały, ale to już inna bajka.

Przecież napisałeś, że ten komentarz do kodu nie jest twój tylko Grębosza. W ogóle nie widzę sensu pisania takich kursów skoro jest ich w necie multum, a większość napisana o wiele lepiej niż Twój. Nie chcę tutaj Cię urazić, ale bardziej produktywnie zachowasz się ciągnac dalej naukę języka i zostawiając pisanie kursów w spokoju.

Edit: Powód: błąd poprawiłem...

Egzekutor napisał(a):
Witam!!!

Z nudów wykonałem kurs języka c++ (orientowany obiektowo) dla początkujących. W kursie jest kilka zagadnień, które są nie zbędne w rozszerzaniu wiedzy nauki o c++. Aby odtworzyć pliki zamieszczone w kursie potrzebny jest program dev c++ (najlepiej najnowsza wersja). Miłej nauki !

DOWNLOAD: >>TU<<

Proszę aby nie krytykować zbyt ostro xD Gdyż sam nie jestem dobry w c++ i to mój pierwszy kurs ;p

Nie rozumiem cię... chcesz kogoś nauczyć czegoś, czego sam dobrze nie umiesz.

Ale teksty są dobre xDD

szpaq99 napisał(a):
Edit to chyba dobrze jak jest śmiesznie napisane, wtedy się lepiej czyta.
  Cytat
const - Je?eli to dopiszemy (np. const int i = 1) to obiekt b?dzie nie?miertelny* oraz nie b?dziemy mogli zmieni? jego warto?ci. * to znaczy, ?e klamra zamykaj?ca go nie zabije
Nie gadaj ; o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...