Ludzix Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Inny temat: Czy te świadome sny są bezpieczne? Bo jak napisaliście, doznajecie jakichś paraliży... To jakaś męka ;pRównie dobrze mógłbyś zapytać, czy oddychanie jest bezpieczne. Niby z jakiej racji ludzie mają mieć wbudowany mechanizm autodestrukcyjny (bo na pewno nie pomaga w rozmnażaniu się, lol) =D? Jeżeli tylko zadałeś sobie pytanie "czy to bezpieczne" czy podobne, to znaczy, że nie bierzesz informacji na ten temat z dobrego źródła - pro badania z Lucidity Institute (mają nawet mikroskop!!1) > cały ten psycho shit*. O wiele lepsze od świadomego snu jest świadome kontrolowanie rzeczywistości :D im intensywniej myślisz o czymś tym większa szansa że to się stanie.Nie. *) FUN FACT: technika tzw. "wychodzenia z ciała" została opracowana w latach osiemdziesiątych przez Tholeya (Twin Bodies Technique, EWOLD 1997), ale szybko ją zmienił w obawie, że ktoś mógłby wykorzystać ją do przekonywania ludzi, że opuszczanie ciała jest możliwe. Zgadnijcie, co się stało. :D //edit: OOBE jest czymś innym (out of body experience, doświadczenie wyjścia z ciała), to wyjście z ciała, odbywające się w czasie rzeczywistym. Często dzieje się to podczas śmierci klinicznej, gdy pod wpływem jakiegoś poważnego urazu dusza opuszcza ciało, ale nie zrywa z nim więzów, np. podczas wypadku samochodowego, operacji, ataku serca, rodzenia dziecka itp. Ludzie to przeżywający są świadomi tego, co dzieje się w prawdziwym świecie; słyszą rozmowy i widzą wydarzenia dziejące się w pobliżu ich fizycznego ciała, a w wielu przypadkach potrafią potem, po powrocie do swojego ciała, dokładnie owe rozmowy i wydarzenia opowiedzieć.No ludzie, newage-kretynów jeszcze zrozumiem, ale KSIĘŻA?! O_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 A jest możliwe, że będę śnił o tym, że mam pełną kontrolę nad snem, której tak na prawdę nie mam, ale mi się wydaje, że ja mam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Lol. Na tej samej zasadzie możesz teraz zastanawiać się, czy twoje ruchy są naprawdę twoje, czy steruje tobą Wielki Marionetkarz. Nawet gdyby tak było, skąd moglibyśmy o tym wiedzieć? Zadajesz masę pytań, a jeśli dobrze zgaduję, nie miałeś jeszcze żadnego LD - po prostu sprawdź i zobacz, jak to wygląda, oszczędzisz sobie zastanawiania się ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 10 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ja bym się bał kontrolować sny, bo podświadomie wyobraziłbym sobie jakieś straszne rzeczy chociaż bym nie chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 No właśnie na tym polega kontrola, że robisz i widzisz co chcesz świadomie :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 10 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ale to działa tak, że jak boję się zobaczyć coś strasznego, to tym bardziej się to pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 To sobie go złagodź zamień w coś śmiesznego, czy zniszcz "strach" jako superbohater :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 10 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Póki nie kontroluję nie pojawiają się takie rzeczy, więc problemu z tym nie mam na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Jaki żal! Spróbowałem kontroli rzeczywistości i zamiast znaleźć dychę na ulicy znalazłem 20... w starych polskich zlotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Źle na to patrzysz, jeśli chcesz, żeby to działało, odnotuj to jako sukces :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Z wielu rzeczy wyciągam pozytywy, ale to szczyt możliwości normalnie. @topic- czy autor tego tematu jeszcze tu zagląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 ja to bym przeleciał ze 300 kobiet, władał mrozem, poswingował jak spiderman, uratował komuś życie, napadł na bank a na końcu zrobił megaimprezę w moim domu gdzieś nad oceanem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Taa, zagląda... Ale nie odzywam się, bo wszystko jest "takie oczywiste" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi