Roki Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Mam prosty dll(kiedyś się bawiłem), ale teraz nie pamiętam co i jak :/ Czy ktoś mi objaśni co tu jest co? http://www.speedyshare.com/580315903.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 7 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Wygląda na to, że zwraca ile baterii zostało np w laptopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Do czego służy to wiem :P Tylko co jest co, linijka do linijki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 #include "dll.h" #include <windows.h> export double life() -- eksportujesz funkcję. { SYSTEM_POWER_STATUS status; -- inicjujesz uchwyt, do którego pobierzesz informacje GetSystemPowerStatus( &status ); -- pobierasz informację do uchwytu double life = status.BatteryLifePercent; -- konwertujesz na double return(double)life; -- zwracasz zmienną. } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 7 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 A o to ci chodzilo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 double life = status.BatteryLifePercent; -- konwertujesz na double W gwoli ścisłości z obiektu status pobierasz parametr i zapisujesz go w postaci zmiennej typu double. Nie widzę tu żadnej konwersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 double life = status.BatteryLifePercent; -- konwertujesz na double W gwoli ścisłości z obiektu status pobierasz parametr i zapisujesz go w postaci zmiennej typu double. Nie widzę tu żadnej konwersji. Wytłumaczyłem mu to tak, żeby zrozumiał <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Spoko, na tyle głupi nie jestem :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Spoko, na tyle głupi nie jestem :thumbsup: a mi się zdaje, że jesteś i że po prostu się wstydzisz przyznać, że chcesz, żeby oni Ci wytłumaczyli kod kogoś INNEGO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Nie, widzisz robiłem to dawno, szybko mi się znudziło...(trudne jak...) no a teraz znow chce poprobowac i przytajmniej to mi wytłumaczyli, nie musze teraz od początku brać i się uczyć tylko wzorowal sie bd na tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi