HrabiaDrako Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 mam banalnie prosty kod na ruch statkiem za pomocą myszki: GML x=mouse_x Teraz chcę by kiedy przesuwam obiekt w prawo\lewo zmieniał się sprites a jak się obiekt zatrzymywał też... HELP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Warunki na hspeedzie. Przykład: GML if(hspeed<0) then sprite_index=stateklewo; to samo do reszty, jesteś na tyle doswiadczony, że z pewnością to zrobisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 @Up: Człowieku, ale on nie przesuwa przy pomocy speeda tylko ustawia obiekt na pozycji myszki. Wiec wszystkie hspeedy itp są równe 0. Trzeba to zrobić tak, że porównujesz aktualną pozycję y i x z poprzednią pozycją xprevious i yprevious. Po tym można rozpoznać w którą stronę się przesunął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 To wiem,mogłem dopisać,poprostu nie wiem jak to kodem napisać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 GML if( x < xprevious ) { // W lewo } else if( x > xprevious ) { // W prawo } else { // W miejscu } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Dzięki,działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi