Mosiek Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam otóż robię grę platformową i zaczęła mi po prostu zwalniać i nie wiem co zrobić zrobiłem kontroler który wyłącza obiekty poza viewem mimo to gra zwalnia nie wiem co zrobić nie mam za dobrego kompa ale to tylko platformówka nie chce żeby miała ona wymagania 1gb ramu czy więcej macie na to jakąś rade?? proszę o szybką odpowiedź. Z góry thx !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 wczytuj zasoby(sprity,backgroundy i inne) z dysku i usuwaj niepotrzebne wszysko to co masz w folderach po lewej stronie wczytuje się do ramu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 skoro robi tylko prosta platformowke to nie powinno mu zwalniac, sprawdz,ile sie tworzy obiektów w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosiek Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 a jak wczytywać z osobnego folderu?? bo tak się składa że sporo mam obiektów na mapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Jak sporo ? 100 ? 1000 ? Może jakiś obiekt tworzy się w kółko ? Albo jakaś pętla się ciągle robi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Jeśli chcesz przyspieszyć działania gry względem prędkości komputera, ustaw priorytet Wysoki (w Game Settings). Będzie lepiej działać gra ... Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=86 tu masz przykład wykonany przez Tymona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosiek Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Dzięki wszystkim zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi