pan123 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witam.1 Sory za kolejnego posta ...Ale mam problem a dokładnie 2.1 .czemu nie można .Jak robie zaznaczanie ,odznaczanie,strzelanie,obracanie,w,strone,myszy i chodzenie za pomocą myszy to jak dam więcej żołnieży niz tam np 3 to mi do myszy latajaNieda rady,zrobić w nim dobrej strategi???2.wJakie typy gier najchętniej gracie 2D.1-rts2-rpg 3-platforówki4-strzelaninki5-przygodówki(Wiem że ,jest dużo innych typów ale tylko te umiem zrobić. Plis . Odpowiedźcie.... Zły dział, zła nazwa tematu, a do tego post nie do odczytania. Warn i ciesz się, że tylko jeden Platyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 nic nie rozumiem kolo, przystopuj trochę i opisz o co Ci chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Albo sobie robisz jaja.. .. a jak nie robisz to nie nadajesz sie na twórce gier . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Czemu sie nienaddaje ? :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iron Man Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Pomożecie? Pomozemy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witam.1 Sory za kolejnego posta ...Ale mam problem a dokładnie 2.1 .czemu nie można .Jak robie zaznaczanie ,odznaczanie,strzelanie,obracanie,w,strone,myszy i chodzenie za pomocą myszy to jak dam więcej żołnieży niz tam np 3 to mi do myszy latajaNieda rady,zrobić w nim dobrej strategi???2.wJakie typy gier najchętniej gracie 2D.1-rts2-rpg 3-platforówki4-strzelaninki5-przygodówki(Wiem że ,jest dużo innych typów ale tylko te umiem zrobić. Plis . Odpowiedźcie.... Przetłumaczę. Witam. Przepraszam za kolejnego posta... ale mam problem, a dokładnie dwa. 1. Czemu nie można, jak robię zaznaczanie, odznaczanie, strzelanie, obracanie w stronę myszy i chodzenie za pomocą myszy, to jak dam więcej żołnierzy niż tam, np. trzech, to mi do myszy latają? Nie da rady zrobić w nim dobrej strategii? [??? Nic nie rozumiem - Korodzik] 2. W jakie typy gier najchętniej gracie w 2D? 1 - RTS, 2 - RPG, 3 - platformówki, 4 - strzelaninki, 5 - przygodówki (wiem, że jest dużo innych typów, ale tylko te umiem zrobić.) Proszę, zastrzelcie mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Bo jak masz chodzenie za pomocą myszy, to nie ustawiaj, że mają iść od razu do myszki (chyba, że tak chcesz) tylko sprawdź czy istnieje punkt (obiekt) do którego mają iść i dopiero ustawiaj, że mają podążać za tym punktem, a jak już do niego dojdą, to go usuwaj i z powrotem wykonuj akcję, która się dzieje jak stoją. Chyba mnie zrozumieliście :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Ja mam całkiem co innego na chodzenie zrobiłem że jak jest zaznaczony to idzie do myszy ale twuj pomysł fakt jest dobry i sprubuje... ale mi o to chodzi że jak te wszystkie akcje złoncze to mi np 5 osub stanie a 3 za myszka idzie bo tam jest że ma sie przed myszka < 45 wtedy speed =0 A te za tamtymi maja zasięg <45 I mi nie robią speed =0 ... Macie na to jakąś rade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 GML if( distance_to_point(x,y,mouse_x,mouse_y)<=45 ) { speed=0; } w step obiektów ktore chodza za myszką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 GMLif( distance_to_point(x,y,mouse_x,mouse_y)<=45 ) { speed=0; } w step obiektów ktore chodza za myszką No własnie tak mam ;-) i niewiem jak by to zmienićPs nie jestem początkujący niemusisz pisać że w stepie XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi