Pieter Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Tytuł: Quick Screen Capture Tool v1.1 Opis: Quick Screen Capture Tool to oprogramowanie do jak najszybszego i wielokrotnego pstrykania zrzutów z naszego ekranu, szczególnie przydatne podczas pracy, grania, czy nawet zwykłego użytkowania. Posiada możliwość automatycznego uploadowania obrazka na serwis www (wstaw.org, imageshack.us), kompresji oraz zaawansowanej konfiguracji. Na razie dostępne tylko w wersji anglo-języcznej! Komentarze, sugestie i konstruktywna krytyka mile widziana! Todo: Dodać obsługę tinypic. Polska wersja językowa. Obróbka zdjęcia przed wysłaniem (opcjonalne). // najprawdopodobniej dorobię do tego zewnętrzną aplikacje pisaną w GM, ponieważ niestety moje umiejętności manipulacji na mapach bitowych są ograniczone. Będzie możliwość podpięcia tego programu do programu głównego. krótkie nagrywanie GIF'ów. Zmiany w wersjach: Wersja 1.1 - Screen wybranego okna. - Wybór HotKey'ów. - Dodana obsługa imageshack.us - Chwytanie wybranego obszaru ekranu. Download: Pobierz Quick Screen Capture Tool v1.1 Rozmiar pliku: 506 KB Licencja: Freeware Autorzy: Programowanie, grafika i inne: Pieter ( ihooy.pl ) Screeny: Screenshot 1, Screenshot 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Już było: screenup.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Nawet nie wiedziałem, ale co z tego, że było? To tylko taka mała aplikacja którą zrobiłem na potrzeby ihooy.pl z nudów ;p Za niedługo udostępnię trochę więcej moich programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 To że pomysł nie trafiony. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Ale nie się przymiotnika nie boi. Skoro się czepiamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 To że pomysł nie trafiony. :D do końca dnia zobaczysz wszystkie możliwości tego screenup + więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Co z tego ze juz takie cos bylo ;|? Jest bardzo fajnie, jakies 'odbiegniecie' od brzydkiego UOSU i mozliwosc wrzucania na server, wiec mi sie przyda :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Lekki update, nie zmieniałem numeru wersji bo to by było bez sensu skoro to tylko lekka poprawka. - Możliwość robienia zrzutu wybranego okna. - Wybór HotKey'ów. - Poprawiono parę błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 łał fajny program. Tylko się zapytam, czy zadziała to na linuxie ? Chociarz na linuxie to kilka razy nacisne print screen i mi się wyświetlą okienka z kilkoma screenami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 jak ma zadziałać na linuxie skoro jest pisany pod win ;p? nie testowałem go pod wine, nie miałem jak. Ale spróbować możesz ;) E: dodana obsługa imageshack.us ;) i poprawiono parę błędów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Imo program bardzo zacny. Nawet sobie do opisu na GG wstawię, pomocne to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 przydatny program :) teraz już nie muszę trzymać alt i Print Screen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Nowa wersja programu! Zdecydowałem się przypisać zmiany które dokonałem od opublikowania tego programu tutaj do wersji 1.1, dodałem także możliwość robienia screenów wybranego obszaru ekranu (wcześniej tylko pełnego ekranu lub aktywnego okna) razem z obszarem który porusza się za myszką bądź jest stateczny (do wyboru)! By dowiedzieć się więcej pobierz najnowszą wersje oznaczoną numerem 1.1! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi