zxc108 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Tytuł: GMłot Demo Gatunek: Platformowa Opis: Nooby opanowały cały świat klonami Pacmana. Ich główną siedzibą stał się GMClan. Wciel się w Game Makera i wypędź wszystkie nooby z GMClanu! W demie jest kilka bugów np. blokowanie się w przyciskach lub pomiędzy platformami a ścianą, jak wam się to zdarzy, to platformy przesuwa się myszką z wciśniętym Ctrl. Korzystam z przykładu playlisty i kiedy skończą się wszystkie tracki, wyskakuje error, dlatego lepiej przy końcu wyłączyć muzykę. Dostępne są 4 levele, pełna wersja wyjdzie prawdopodobnie jeszcze przed końcem wakacji. Klawiszem R restartujesz poziom, numpadem 0 restartujesz grę i jest jeszcze kod na życie czyli klawisz L. Informujcie mnie o bugach i proszę o komentarze z oceną! Aha, jeszcze jedno. Kiedy wskoczysz do startu powinno wyświetlić się intro. Jak się nie wyświetli, to włącz grę od nowa. Download: GMłot Demo v.2 Rozmiar pliku: ~4.5MB. Autorzy: Programowanie: zxc108 Fabuła: zxc108 Grafika: zxc108, zasoby z Pacmana Muzyka: newgrounds.com/audio, findsounds.com Screeny: Level 1 Level 2 Level 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Nawet ciekawie się gra, ale trochę za wolno. Dodaj tej grze trochę więcej dynamiki :) Pacmanom zrób różne minki, blizny itd. żeby były trochę bardziej zróżnicowane. Poza tym daj im grawitację, bo przy "zniknięciu" podłogi chodziły w powietrzu. Atakowanie młotem to fajny pomysł, ale musisz go trochę poprawić, otóż musisz zrobić tak, żeby akcja ( atakowanie lub wciskanie przycisku ) działa się dopiero po poruszeniu myszką, bo wystarczy coś dotknąć. Nie wiem jak z optymalizacją, bo sprzęt mam w miarę dobry, więc do tego się nie przyczepię. Daję 3/5. Jeżeli poprawisz to, co powiedziałem i zrobisz więcej poziomów w pełnej wersji dam Ci 4 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Fajna gra. Grafika i gameplay się nawet trzymają :D +3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxc108 Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Dzięki Nobody :) Mam już zrobionych 5 leveli, 4 rodzaje wrogów i kilka dodatkowych przeszkód, ale nie dodałem ich do dema, bo przez niektóre bugi słabo się grało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 fajna gra, grafika jest całkiem dobra ^^ 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Liczyłem, że zabijanie potworków będzie jak w takiej starej grze, Billy czy sth. Robiło się dziury w ziemi, potwory w nie wpadały i zakopywało się je. Ale pomysł nawet teraz dość ciekawy więc pracuj pracuj :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Muszę przyznać że bardzo fajna gra, ale są bugi, dam 3+/5: Jest taki bug że jak przestaje grać muzyka to coś wyskakuje, nie zapisałem sobie buga :( Dziwnie się atakuje, lub coś innego robi tym młotem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Fajny pomysl, atakowanie mlotem mozna by troche dopracowac, zeby bylo trzeba faktycznie walnac a nie isc z mlotem do przodu i lekko machac. Ogolnie gralo sie dobrze, chociaz powstrzymal mnie blad :( Po skonczeniu graniu muzyczki z playlisty: ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object controler_muzyka: Error in code at line 33: listaSound = sound_add( dir + ds_list_find_value( lista, listaDoGrania ), 3, true ); // i dodaj nowy :P at position 48: Wrong type of arguments to +. Prawdopodobnie dlatego ze nie bylo kolejnej :) Tak czy inaczej zycze powodzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxc108 Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Wie ktoś o co chodzi z tym błędem z playlistą? To ten przykład, ze strony głównej. Próbowałem sam coś wymyślić, ale nie działało. Dzięki za oceny! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Dodaj warunek przed kodem z błędem: if( ds_list_size( lista ) > listaDoGrania ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxc108 Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Nobody, dzięki jeszcze raz. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 31 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Świetnie się zapowiada! Ale dziwne trochę, że sterowanie wyjaśniane jest dopiero na 1. poziomie, podczas gdy trzeba go używać także i w menu i w intrze. Zagrałem trochę i powiem - więcej dynamiki, niech postać szybciej się rusza, a poziom szybciej zaczyna. EDIT 12.8.2009: W chwili pisania powyższego posta miałem fajnego avatara, przedstawiającego ludzika w czapce z młotkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Korodzik sądząc po avatarze lubi młotki, więc ta gra wciągnie go na długie godziny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Grafika: 3/5 Muzyka: 4/5 Grywalność: 1/5 Ogółem: 3 Gra jest nawet fajnie wykonana ale nie zbyt ciekawa bynajmniej mi się nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 fajnie mi się grało, ten błąd z playlistą powstrzymałem trzmając cały czas enter (z zaznaczonym "Ignore") i klikając na "Muzyka" Grafika:3.5/5 Muzyka:4/5 Grywalność:3/5 Ogółem: 3.5/5 podwyższone do 4 Czekam na full wersje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxc108 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 LOL. Przypadkowo skasowałem 2 levele - kilka dni roboty, i zapisałem. Nie chce mi się teraz tego robić od nowa, prace nad grą wstrzymane do odwołania :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 @up a te pliki.gb1 w nich tez zapisały sie zmiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxc108 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 @up Tak :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 cysior: A jak mogły by się nie zapisać xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Jeżeli juz zapisał ale nie wyłączył GM to na tych plikach raczej by sie nie zapisały zmiany, ale nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 cysior: A jak mogły by się nie zapisać xD ? Ja przeciez tak uratowalem warsim. Bawilem sie, i zblurowalem wszystkie grafiki. Niestety wygladalo to okropnie, i juz sie martwilem ze musze wszystko od nowa wlepiac. Ale nieee : ) trza kliknac aby sie zapisywalo w gb1 gb2 i gb3, i wtedy mozesz zawsze byc pewny ze jest pozliwosc cofniecia bledu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxc108 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Ha! Sprawdziłem gb1 jeszcze raz i rzeczywiście zmiany sie nie zapisały! Musiałem źle spojrzeć. Niedługo wydam drugą wersję dema! EDIT: Uwaga! Nowa wersja już dostępna! GMłot Demo v.2 - Download Zmiany: - Błąd z playlistą naprawiony - Moc, dzięki której można tłuc wrogów młotem - Level 4 - Nowy rodzaj wroga - Wyrzutnie kolców - Możliwość zamiany punktów na życie lub moc - Postać porusza się trochę szybciej - Nowe skróty klawiszowe: Z - next level, T - w 4 levelu teleportuje cię koło nooba Informujcie mnie o bugach i błędach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi