szpaq99 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Cze w czym kiedyś tworzono gry na pegazusa. W jakim języku ? I czy znacie kursy na temat tworzenia ich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 sądzę że gry na nesa są robione w assemblerze, albo hexem, albo nawet w C(nie C#, albo C++), ponieważ są zapisywane na mikrokontrolerze, nie sądzę że chciałbyś się w to bawić, chociaż niedawno widziałem taką klawiaturkę dla deweloperów i tam był jakiś taki programator, kosztowało to bodajże 10$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 No napewno na HEXie, bardzo mądry jesteś. :DDD Zapewne jakiś język niskiego poziomu, nie C. Zostaje assembler ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 albo hexie w binie, decu lub octcie :) HEX to jest system szesnastkowy, a nie język. Za pomocą jednego znaku HEX można zapisać dwa bajty/16 bitów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Gnysku masz do tego jakieś dobre kursy ? Bo mam emulator nesa na psp i bym sobie pykał w swoje gierki. A może pisać gry na gba czy cuś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 szpaq99, ale ty głupi jesteś, przecież Gnysek nie pisał tu nic do końca na temat, a ty teraz coś od niego chcesz ;oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 http://nesdev.parodius.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Nie wiem jakie instrukcje posiada procesor NESa, zatem nie wiem w czym pisze się na niego gry. Zapewne pisanie odbywało się w C, ale trzeba by mieć kompilator pod NESa, a nie pod procesory x86. Edit: no i już wiem, mikrokontrolery z rodziny 6502. Czyli to pod niego musisz kompilować gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 assembler po raz drugi ;s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 na pewno nie znajdziesz czegoś takiego jak GM na nesa, z resztą po co ci robić gry na Nesa, na PSP jest dużo łatwiej, a jak tak bardzo chcesz grać na dużym ekranie telewizora :D to podłącz sobie komputer pod TV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 To w jakim języku programować pod platforme psp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 http://www.adventuremaker.com/, nic nie umiesz sam zrobić, do wszystkiego Kurna niańki potrzebujesz <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 http://www.adventuremaker.com/, nic nie umiesz sam zrobić, do wszystkiego Kurna niańki potrzebujesz <_< link nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 lol u mnie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Mi nie chodziło o Klikery Tylko o język programowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Głównie C, możliwe, że są devkity dla C++(nie wiem nie wgłębiałem się w temat)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 To w jakim języku programować pod platforme psp ? C/C++, ale też musisz mieć inny kompilator bo procesor PSP to nie procesor x86 jak w PC i obsługuje inne instrukcje. Do tego bez odpowiednich bibliotek ani rusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 No i pamiętaj, że musisz zmienić soft ( jeżeli masz psp 3000 to zapomnij). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 No i pamiętaj, że musisz zmienić soft ( jeżeli masz psp 3000 to zapomnij). przecież da się zmienić soft w 3000, o czym ty gadasz :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 No i pamiętaj, że musisz zmienić soft ( jeżeli masz psp 3000 to zapomnij). Chodzi o ChickHEN'a ? Bo dziwnie to wytłumaczyłeś @topic - Lepiej robić od razu na psp (łatwiej), zainstaluj sobie Dev-Cpp potem minpspw i pisz (polecam OSLib :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 A w LUA da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 czy ty wiesz co to lua? nie, nie da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 To już da się wypuszczać "domowe produkcje" na 3000? Pamiętam, że jak ja chciałem to jeszcze nie złamali konsoli. Jeżeli wprowadziłem w błąd to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 http://psp-team.pl/forumpsp/index.php?showtopic=162 " czy ty wiesz co to lua? nie, nie da się " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 No przecierz w lua da się programować gry na psp sam nawet programowałem a jeżeli chodzi C to tu masz tutoriale http://www.psp-programming.com/tutorials/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 http://psp-team.pl/forumpsp/index.php?showtopic=162 " czy ty wiesz co to lua? nie, nie da się " to była ironia, poza tym jak właśnie pokazałeś, potrafisz sam szukać <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 To znaczy ze to byla jedna z gorszych ironii jakie widzialem w moim zyciu :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Co jak co ale C jest super i bardzo dobrze się w nim programuje programy D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xedom Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 na psp da się programować w Lua! Ściągacie LuaPlayer :) ---- Lua Player dla 1.0/1.5/PC - http://www.luaplayer.org/?page_id=38 Albo ta wersja (chodzi na wszystkich modelach psp) - http://dl.qj.net/LuaPlayer-Euphoria-v5-PSP...27446/catid/151 Ale i tak lepszy jest DevC++ razem z OSLibem (większe możliwości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi