tomekk1410 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Tytuł: Bitwy powietrzne: II Wojna Światowa Gatunek: Zręcznościówka/Strzelanka Opis: Fabuły jako takiej na razie niema cały czas nad nią myślę. Na początku gry będziemy mogli wybrać myśliwiec z pośród 3 dostępnych. W trakcie gry będziemy mogli ulepszać swój samolot (kupować pancerze,pociski itp.) Gra będzie miała miejsce podczas II WŚ. Autorzy: Programowanie: tomekk1410 Fabuła: nie ma Grafika: tomekk1410 Muzyka: nie ma Dźwięki: tomekk1410 Screeny: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8798fd0a7d0bc645.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c05b70cb4a18d946.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ec82e835fb30009.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Jak na razie to te starcia myśliwców wyglądają jak pojedynki średniowiecznych rycerzy na arenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Jak na razie to te starcia myśliwców wyglądają jak pojedynki średniowiecznych rycerzy na arenie. Wiem ale postaram się to jak najlepiej umiem wykonać. Nie ukrywam że przydał by mi się grafik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 A co gra będzie nam miała do zaoferowana oprócz klasycznego strzelania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 PhoenixPL myślę nad tym aby w kolejnych poziomach można było dokupować pancerze, bronie ogólnie ulepszać w trakcie rozgrywki samolot. Jak wcześniej pisałem ja dopiero wymyślam fabułę i elementy gry więc za dużo powiedzieć nie mogę. Ogólnie dążę do tego aby gra była dynamiczna i szybka oraz długa - co mi z tego wyjdzie zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 1. Po co wrzucasz Zapowiedź gry, skoro jeszcze nawet nie wymyśliłeś fabuły? :P 2. Wg. mnie to lepsze by to było gdyby gra była z rzutu TOP-DOWN czyli od góry. Od boku to tak trochę marnie to wygląda :S 3. Grafika, faktycznie marna. Nie będę się co do niej wypowiadał, bo sam nie umiem rysować ^^ Na razie nie oceniam, bo nie ma czego :P Następnym razem może zrób trochę bardziej obszerną tą zapowiedź :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 W zapowiedziach powinieneś coś napisać o swojej grze(obszerniej).Co planujesz, co masz... Ty tylko wrzuciłeś 2 SS'y i napisałeś jakie samoloty będą. Jesli nie chcesz zmieniać "zrzutu" musisz zmniejszyć sprity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 ale fajnie może dodaj trochę realizmu (klapy, drgania, przeciążenia) daj jeszcze obsługę jakiegoś kontrolera i będzie niezły symulator lotniczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Wycięte samoloty nie pasują do otoczenia. Po co wrzucasz zapowiedź na tak marnym etapie rozwoju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 W zapowiedziach powinieneś coś napisać o swojej grze(obszerniej).Co planujesz, co masz... Ty tylko wrzuciłeś 2 SS'y i napisałeś jakie samoloty będą. Jesli nie chcesz zmieniać "zrzutu" musisz zmniejszyć sprity Wiem, wiem zmniejszę te sprity chociaż myślę nad propozycją Ch3mical co do rzutu TOP DOWN. Jeszcze pomyślę bo na tym etapie mogę całą grafikę zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 od kiedy to nad chmurami jest deszcz, albo na drugiej wojnie światowej były F16? grafika bardzo słaba, gra niezbyt mi się podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 19 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Zrób przeciążenie, przeciągnięcie i reszte tego szitu, bo ja nie umiem. No i pomyliłeś epoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 od kiedy to nad chmurami jest deszcz, albo na drugiej wojnie światowej były F16? grafika bardzo słaba, gra niezbyt mi się podoba... W pierwszym poście napisałem że zmienię samoloty na jakieś z II WŚ. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Co do grafiki - wiem że jest słaba nie musisz mi mówić postaram się ją zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 W pierwszym poście napisałem że zmienię samoloty na jakieś z II WŚ. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Co do grafiki - wiem że jest słaba nie musisz mi mówić postaram się ją zmienić. a deszcz? przecież nie możliwe jest, aby deszcz padał nad chmurami, chyba, że pada wg. zasady: 'spadało w górę' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 a deszcz? przecież nie możliwe jest, aby deszcz padał nad chmurami, chyba, że pada wg. zasady: 'spadało w górę' A jak to jest większa chmura, która ciągnie się poza ekran? Przyjrzyj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Podejrzewam ze w 2 wojnie swiatowej nie bylo f-16 Lol dopisales : ( Ale i tak, po co wkladac zapowiedz nie majac przynajmniej 90% silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Podejrzewam ze w 2 wojnie swiatowej nie bylo f-16 Lol dopisales : ( Ale i tak, po co wkladac zapowiedz nie majac przynajmniej 90% silnika? Po co wkładać zapowiedz nie mając 90% silnika ? Po to aby gra była wystarczająco długa zapowiedziana. (Firma SoftLab NSK zapowiada swój symulator już ponad 6 lat no i co z tego ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 ale Ty nie będziesz chyba tak długo zwlekał???? bo mogłeś napisać ten temat za 6 lat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Ech. Słabo się zapowiada. Wymyśl fabułę i popraw grafikę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Ech. Słabo się zapowiada. Wymyśl fabułę i popraw grafikę :) Wiem że słabo się zapowiada ale szczerze mówiąc za bardzo grafiki nie poprawię bo nie umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 To wynajmij sobie jakiegoś grafika albo chociaż się postaraj trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 @up: Ale sami piszecie przecież często,żeby najpierw silnik skończyć na własnych paint'ciakach, a potem dopiero o grafikę jakąś porządną się postarać, więc... Mam nadzieję, że coś z tego pomysłu wyjdzie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Aktualizacja: Wymieniłem screeny na razie grafika się nie zmieniła na lepsze ponieważ aktualnie pracuje nad fizyką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Popraw też kolory napisów niby je widać ale jak będzie się grało to może być gorzej, albo przestaw te napisy na górę. Możesz też zrobić taki fajny panel jak jest w samolotach to na pewno wzbogaciło by rozgrywkę, a co najważniejsze poprawiło by realistkę i grywalność. E. A i zastanów się nad lepszym tytułem bo ten po pierwsze jest głupi a po drugie jest za długi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Popraw też kolory napisów niby je widać ale jak będzie się grało to może być gorzej, albo przestaw te napisy na górę. Możesz też zrobić taki fajny panel jak jest w samolotach to na pewno wzbogaciło by rozgrywkę, a co najważniejsze poprawiło by realistkę i grywalność. E. A i zastanów się nad lepszym tytułem bo ten po pierwsze jest głupi a po drugie jest za długi. Na pewno wezmę to pod uwagę. A co do tytułu to co jest w nim złego oprócz długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Jakoś tak nie zachęcająco brzmi ten tytuł to tak jak byś nazwał Queke 'a: Strzelanka Obcych albo Counter Strike 'a Terroryści vs Anty-Terroryści, albo jak byś nazwał takie Simsy Symulator Życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi