Matt Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 witam , mam zrobione menu. I chce aby po wcisnieciu ENTER przeszlo do menu.Ale po ponownym wcisnieciu ENTER zeby przenioslo dokladnie do tego samego miejsca ze wszystkimi statsami zapisanymi w menui wszystkich obiektow , potworow itp na mapie.WIece moze jak to zrobic? thx , Matt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Nie wiem jak mam Tobie pomóc, bo do końca nie rozumię Twojego pytania. Może tak jeszcze raz, ale troche wolniej i dokładniej. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremiah Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 On pewnie chce wiedzieć jak po wyjściu do menu w trakcie gry, wrócić po naciśnięciu Enter w to samo miejsce. W prawie każdej grze tak jest. Mi też się przyda informacja jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 O ile dobrze zrozumiałem - wystarczy użyć zapisu do pliku INI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremiah Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Jakim dokładnie skryptem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 12 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 chodzi mi o to ze jak podczas gry sie wejdzie do menu wciskajac ENTER to pozniej po wyjsciu z menu ( enter) przenosi do poczatku planszy...(i wogole tylko do jednej ;/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaytek Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Zapisz sobie pozycję obiektów, ich stan, numer lvlu itd. do ini w momencie naciśnięcia entera. W menu: gracz naciska enter > wczytaj ini i już. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 12 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 wiem ale jak to zapisac hmmm?prosze pilnie o pomoc! thx :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 12 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 sorry za double posta , ale naprawde potrzebuje szybko pomocy ;/ thx , Matt. JESZCZE RAZ SORRY , ALE TO WAZNE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 A moze zaznacz persistent(zakladka settings) w roomie w ktorym sie gra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Ja bym "nałożył" menu na planszę, natomiast grę zastopował (kiedyś robiłeś pauzę w grze, widziałem :)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 tak wlasnie pomyslalem , zanim to zobaczylem uzywam funkcji instance_deactivate_all(notme) i instance_activate.Ale mam blad...Zrobilem zmiennie menu=false , true.Ale mysle ze da sie poprawic :P EDIT: nie da sie zrobic tak jak jakim , to platformowka ;(.I background menu rozniesie sie na caly ekran , wiec menu bedzie bardzo duze.... Inny sposob? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi