GMTraker Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Siemka Mam takie pytanie, czyli jak zrobić potwory w SOC.dll, tak żeby wszyscy gracze go widzieli, myślałem nad sklonowaniem gracza i zrobieniem z niego bota, tylko że z tym dużo roboty. Ogólnie nie wiem jak się za to zabrać. Proszę o jakieś łatwe i przejrzyste rozwiązanie. pozdrówka :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Idź do stodoły, weź sznur i się powieś ;) to najlepszy sposób na zrobienie potwora ;d a tak serio... jak ty chcesz się zabrać za pisanie gry online nie znając podstaw ;p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 SERWER * Zrób chodzące potwory za graczem * W alarmie (co 2 stepy) wysyłaj pakiet z id,x,y sprite oraz ewentualnie direction potwora CLIENT * Odbieraj pakiet o id potwora spr czy jakiś objMONSTER posiada id taki jak odebrałeś jeżeli * tak nadaj mu x,y,sprite odebrane * jeżeli nie utwórz nowy obiekt objMONSTER nadaj mu id oraz x,y,sprite. Wysyłanie odbieranie paktów jest prostsze niż napisanie grawitacji do gry platformowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 mamy z bratem już wszystko, a nigdzie nie mogę znaleźć jak zrobić potwory, mój brat po prostu sobie zapomniał i kaplica, jest już prawie wszystko Boro, a mógłbyś dać kod, czy nie masz zbytnio ochoty, ja nie bardzo to rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Lol, jak można takie coś sobie zapomnieć? Ja nigdy nie robiłem ich a jakbym teraz miał się za to zabrać to bym wiedział jak... Tak jakby zapomniał jak się dodaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi