KozakPL Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Siema.Mam pytanko.Mam 3 utwory:m1, m2 i m3. Chcę aby pa skończeniu odtwarzania m1 odtwarzał się otwór m2 a potem m3.Po m3 m1 i tak ciągle. Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 połącz je razem i puść w lopie :D a polecam andutycity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 ...inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Sprawdzaj za pomocą GML sound_isplaying czy poprzedni utwór jest nadal odtwarzany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 GML if !sound_isplaying(m1) and !sound_isplaying(m3) { sound_play(m2) } if !sound_isplaying(m2) and !sound_isplaying(m1) { sound_play(m3) } if !sound_isplaying(m3) nad !sound_isplaying(m2) { sound_play(m1) } ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 mam problem: GML sound_play(get_resource('m1.mp3')) if !sound_isplaying(get_resource('m2.mp3')) and !sound_isplaying(get_resource('m3.mp3')) { sound_play(get_resource('m1.mp3')) } if !sound_isplaying(get_resource('m3.mp3')) and !sound_isplaying(get_resource('m1.mp3')) { sound_play(get_resource('m2.mp3')) } if !sound_isplaying(get_resource('m1.mp3')) and !sound_isplaying(get_resource('m2.mp3')) { sound_play(get_resource('m3.mp3')) } Tylko raz pisknie a potem nic ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 pokaż co jest w skrypcie get_resource Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 GML if variable_global_exists('game_resources') { return ds_map_find_value(global.game_resources,string(argument[0])); } else { return -1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 masz zmienna global.game_resources? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 ehh dalem to do create i dziala...mój błąd...ale jak zmieniam roomy to od nowa sie muza włącza.Można coś na to zaradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 persistent dla obiektu lub event game start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 cisnołem pod depth 'persistent' i teraz zmieniam roomy i leci normalnie muza, do innych romów nie daje obj od muzyki bo wtedy sie od nowa odtwarza.Jest problem bo jak m1 sie skończy to nastepna sie już nie odtwarza E: Nawet jak nie zmienie roomu to sie nie odtwarza m2 ;/ nie wiem czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Ponieważ nie dałeś tam tego obiektu... Logiczne chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 nie rozumiesz...muza ma leciec non stop.Jak daje Muze w roomie jednym i w tym do kturego przechodze to muza sie od nowa włącza...I jest jeszcze 1 problem bo jak zostaje w tym samym roomie do konca utworu nawet a persistent jest wciśnięte to dalej się nie odtwarza Hmm...jednak coś jest z kodem.Umieściłem go w Roomie w Code Creation Kod: GML if !sound_isplaying(get_resource('m2.mp3')) and !sound_isplaying(get_resource('m3.mp3')) { sound_play(get_resource('m1.mp3')) } if !sound_isplaying(get_resource('m3.mp3')) and !sound_isplaying(get_resource('m1.mp3')) { sound_play(get_resource('m2.mp3')) } if !sound_isplaying(get_resource('m1.mp3')) and !sound_isplaying(get_resource('m2.mp3')) { sound_play(get_resource('m3.mp3')) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi